≡ Menu

8 Ciri Lelaki Idaman Wanita

ciri-suami-teman-lelaki-boyfriend-idaman

 

1. Yakin Pada Diri

Jom Aktifkan MyKad Smart Shopper Anda Untuk dapatkan Mata Ganjaran !!

Keyakinan diri adalah kualiti penting yang sering di cari oleh wanita, lekukan sesuatu perkara itu dengan terbaik. yang paling penting, jangan memperkecilkan kelemahan diri sendiri. Ada yang menyerah kalah sebelum berbuat apa-apa. Ini bukan sifat lelaki sejati. Sebaliknya kamu harus berikan alasan kukuh, kenapa kamu tidak boleh lakukan. penting untuk berlatih bersungguh tanpa mengenal erti putus asa dan sentiasa berfikiran positif.

2. Pandai Buat Lucu

Jangan bercakap terlalu serius atau ketawa yang dibuat-buat. lebih teruk kalau tersengeh-sengeh tak tentu fasal. Ingat untuk menjadi seorang yang kelakar tidak semestinya kamu membuat lawak bodoh. Belajar Berlawak secara spontan dan bersahaja kerana ini akan menghiburkan hatinya. Lawak bersahaja itulah yang membuatkan si dia akan teruja merindui karenahmu.

3. Romantik

Wanita sebenarnya menginginkan seorang yang romantik. Ingat, romantik bukanya gatal atau miang, lelaki yang romantik adalah pandai mengambil hati dan bijak menggunakan kata-kata. Suka mengambil berat dan penyayang kata-kata. Suka mengambil berat dan penyayang juga menjadi salah satu aspek yang menarik perhatian wanita. Biar seseorang wanita itu kelihatan ‘rugged’ atau agresif. namun dalam hal teman lelaki, kebantakannya memilih yang romantik.

4. Wang

Tidak disangkal lagi ramai wanita bersifat materialistik atau mata duitan. Mereka hanya mahukan lelaki yang berjaya dan mempunyai wang yang banyak sahaja. Selain bekerja, kamu juga boleh bergaul dengan orang kaya atau ternama yang mungkin boleh membantu kamu menjadi kaya suatu hari nanti. Belilah baju atau kasut jenama, kamu bakal mencuri pandang wanita. biar papa asal bergaya. papa dalam hal ini adalah kamu perlu menyesuaikan diri dengan gaya orang kaya. Biar terpaksa mengeluarkan wang yang lebih sedikit, namun hasilnya hanya kamu yang mendapat nikmatnya. Umpama membeli kereta BMW walaupun tanpa aksesori, ia tetap di lihat gah berbanding dengan kereta biasa yang penuh dengan aksesori.

5. Bijak

Wanita sering mengimpikan mendapat seorang lelaki yang berpenddikan dan pandai. Jika kamu berasakan kamu kurang bijak, mungkin kamu boleh mengambil langkah untuk melanjutkan pelajaran. Luangkan masa kamu mendengar berita CNN dan rajin mengisi teka silang kata supaya tampak berilmu. Wanita suka lelaki yang bijak dan suka membaca. Tidak semesti kamu adalah seorang ahli akademik. caranya, baca ulasan buku seolaholah kamu telah membaca keseluruhan buku tersebut. pakilah cermin mata yang tidak berkuasa untuk memperlihatkan kamu bergaya seperti seorang intelek.

6. Sensitif.

Setiap kali pasangan kamu bercakap, dengarlah dengan khusyuk sambil memandang bola mata hitamnya. malah mungkin kamu boleh berkata ” saya memahami perasaan awak” bagaimanapun jangan pula kamu terlalu sensitif kerana sebagai tempat berlindung tentulah mereka memerlukan pohon yang kukuh.

7. Suka Kanak-Kanak

Wanita menganggap seorang lelaki yang bijak adalah berpengetahuan luas dalam semua bidang termasuk menjaga kenak-kanak. Hati wanita mudah tersentuh dengan lelaki yang sukakan kanak-kanak. Apabila si dia membelai kanak-kanak yang di temuinya. kamu memberikan perhatian kepadanya. Selepas itu kamu pula boleh mendukung sambil mengagah kanak-kanak itu. perbuatan kamu ini secara tidak langsung akan memperlihatkan yang kamu memang layak menjadi bapa yang penyayang.

8. Bijak Berdandan

Lelaki juga kena pandai merawat atau memanjakan tubuh. bagi yang mempunyai kulit berminyak, kamu perlu meluangkan masa untuk melakukan perawatan bagi mengelakkan jerawat atau penyakit kulit yang lain muncul. Selain berpakaian kemas dan sesuai. Kebersihan tubuh juga hendaklah diberi tumpuan. Kuku hendaklah dipotong rapi dan bersih. pendek kata, kebersihan tubuh mesti di jaga kerana ia memberikan kesan kepada hubungan kamu dan si dia nanti.

Apapun, tiada lelaki yang sempurna, namun kamu boleh berpura-pura menjadi sempurna. perlu di ingatkan, kamu semestinya mempunyai kelebihan yang tertentu. jadikan gunakan kelebihan itu dengan sebaik mungkin. yang penting kamu mampu melakukan sesuatu yang terbaik. Sementara yang selebihnya kamu bolehlah berpura-pura. Jika segalanya berjalan lancar dan hatinya sudah berjaya di tawan, tidak mustahil si dia akan menjadi permaisuri hidupmu.

 

Incoming search :

lelaki idaman wanita,lelaki idaman,ciri ciri Lelaki idaman wanita,ciri lelaki idaman wanita,perempuan suka lelaki macam mana,ciri ciri lelaki idaman,lelaki Sejati,ciri ciri suami idaman,perempuan suka lelaki yang macam mana,wanita suka lelaki macam mana,cara menjadi lelaki sejati,perempuan suka lelaki,ciri-ciri lelaki sejati,ciri ciri lelaki,ciri lelaki idaman perempuan,tips menjadi lelaki idaman,cara menjadi lelaki idaman,cara menjadi lelaki idaman wanita,ciri lelaki romantik,ciri ciri idaman wanita,youtube,bagaimana nak jadi lelaki idaman wanita,tips menjadi perempuan idaman lelaki,lelaki pilihan wanita,lelaki romantik,ciri idaman wanita,menjadi lelaki sejati,cara perempuan suka lelaki,tips lelaki idaman wanita,lelaki suka perempuan yang bagaimana,cara wanita menyukai lelaki,tips romantik,lelaki yang perempuan suka,tanda perempuan suka kita,cara menjadi lelaki romantik,lelaki romantis,perempuan minat lelaki macam mana,lelaki idaman gadis,ciri2 laki sejati,apa yang perempuan suka,ciri-ciri perempuan suka lelaki,cara wanita suka lelaki,tips menjadi lelaki idaman wanita,tips nak jadi lelaki idaman,cara cara perempuan suka lelaki,ciri ciri perempuan gersang,lelaki suka pada perempuan mcn mane?,ciri-ciri lelaki yang menarik perhatian perempuan,Ciri-ciri orang cool,ciri-ciri lelaki wanita minat,kata kata yang membuat wanitasukapada lelaki,ciri-ciri lelaki suka perempuan yang macam mana,lelaki suka perempuan bagaimana,perempuan sukakan perhatian,lelaki suka perempuan yang lawak,ciri-ciri lelaki idaman setiap wanita,lelaki yang sweet,lelaki yang wanita suka,Ciri-ciri seorang lelaki,ciri-ciri wanita minat lelaki,ciri-ciri wanita romantik,kata pria yang suka di hati wanita,lalaki menarik wanita,lelaki bijak,kata kata lucu tapi bermakna,ingin menjadi pria lelaki sejati dan cool,jika ramai lelaki yang suka,jadi lelaki sejati,jadi lelaki idaman,idaman seorang lelaki,fuhlamak com tips nk jadi lelaki idaman,dari manakah perempua suka pada lelaki,ciri-ciri nak menjadi seorang model,lelaki idaman wnita,macam man nak jadi lelaki yang kemas,www cara menjadi lelaki madkulin com,tips perempuan suka lelaki,tips nk tau wanita gersang,TIPS NAK JADI LAKI IDAMAN,tips menjadi model lelaki,tips menjadi lelaki macho,tips lelaki sweet,tips lelaki suka perhatian,tips jadi lelaki romantik,tips bagi gf ketawa,tip romantik,tip menjadi lelaki macho,nak bagi diri lebih romantik,tips tips menjadi lelaki,wanita sukakan lelaki yang,wanita suka pada lelaki,wanita suka lelaki yang,wanita suka lelaki macam mane,wanita suka lelaki,wanita suka apa,wanita mata duitan,tips wanita idaman lelaki,tips untuk menjadi wanita romantik,tips untuk menjadi idaman wanita islam,tips untuk membuat perempuan suka,tip jadi lelaki idaman wanita,teknik menjadi sweet,tanda perempuan sukakan lelaki,perempuan suka apa,perempuan suka,perempuan macam kanak kanak,nak jadi cool,menjadi lelaki romantik,mcm mane nk jadi lelaki terbaik,macam mne nk jadi soleh,macam mana nak tahu perempuan suka kita,macam mana nak jadi sweet,macam mana nak jadi perempuan cool,macam mana nak buat perempuan gersang,perempuan suka apa pada lelaki,perempuan suka lelaki apa?,tanda lelaki suka kawan ngan kita,tanda lelaki sejati,tanda kawan lelaki yang bersifat dingin sukakan kita,sifat seorang lelaki sejati,sifat lelaki yang wanita suka,pria bijaksana di mata wanita itu gimana,perkara membuat hati wanita tersentuh suka pada lelaki bagaimana,perempuan yang suka kanak,perempuan sukakan lelaki yang kelakar,perempuan suka lelaki yang,perempuan suka lelaki macam mane,macam mana nak bergambar macam wanita solehah,ciri-ciri gadis idaman lalaki duda,cara mngetahui bagaimana nk tahu wanita sukakn lelaki,cara mendapatkan hati wanita yang bertipikal tidak romantis,cara menbuat gadis ketawa,cara memikat hati cewek mata duitan,cara membuat lawak kepada kekasih,cara lelaki menarik perhatian wanita,cara jadi romantik,cara cara nak jadi cool,cara cara menjadi romantik,cara cara membuat perempuan suka pada kita,cara cara buat lawak kat perempuan yang kita suka,cara cara berbual dengan seorang wanita yang kita suka,cara mengenal wanita suka lelaki,cara mengetahui perempuan gersang,cara mengetahui perempuan suka lelaki,cara menjadi seorang lelaki yang sweet,cara menjadi pria sejati dimata wanita,cara menjadi pria sejati,cara menjadi pria laki idaman,cara menjadi perempuan yang bersahaja,cara menjadi lelaki yang sejati,cara menjadi lelaki yang romantik,cara menjadi lelaki terbaik untuk pasangan,cara menjadi lelaki idaman perempuan,cara menjadi laki sweet,cara mengetahui perempuan sukakan kita,cara buat lawak dengan perempuan,buat perempuan ketawa,apa yg wanita suka pada lelaki,apa yg perempuan suka dari laki,apa yg perempuan suka,Apa yang wanita suka tentang lelaki,apa yang wanita suka pada lelaki,apa yang wanita suka,apa yang wanita pengen dari lelaki,apa yang perempuan suka pada lelaki,apa yang lelaki nak pada perempuan,apa perempuan suka tentang lelaki,apa perempuan suka,awek melayu suka kereta,awek suka laki mcm mna,Bagaimana cara menjadi lelaki yang hot,buat lelaki kemas,berlajar menjadi yg terbaik,belajar menjadi lelaki,bagaimana nak tahu perempuan suka kita,bagaimana lelaki suka pada seseorang itu,bagaimana jadi lelaki idaman,bagaimana ingin tahu perempuan suka kat kita,bagaimana hendak/menjadi/jejaka pilihan wanita,bagaimana hendak jadi lelaki sweet,bagaimana hendak buat lelaki itu merindui kita,bagaimana cara untuk menjadi sweet talker,8 sifat wanita idaman lelaki,ciri perempuan suka pada lelaki,ciri ciri lelaki yang sweet,ciri ciri lelaki yang perempuan suka,ciri ciri lelaki sejadi,ciri ciri lelaki idaman gadis,ciri ciri lelaki hot,ciri ciri laki sweet,ciri ciri kekasih lelaki terbaik,ciri ciri idaman perempuan,Ciri ciri boyfriend yang sweet dn romantik,cara-cara untuk membuat perempuan suka kita,cara-cara menjadi lelaki sejati,ciri ciri menjadi wanita romantik,ciri ciri orang perempuan suka lelaki,ciri ciri perempuan janda suka kan pada lelaki,ciri perempuan pakai cermin mata,ciri orang lawak,ciri lelaki yang pandai cari duit,ciri lelaki sukakan kamu,ciri lelaki melayu islam,ciri lelaki idaman wanita melayu,cara untuk menjadi sweet,ciri ciri seorang lelaki yang bijak,ciri ciri seorang lelaki suka pada perempuan,ciri ciri perubahan lelaki yg suka kat kita,ciri ciri perempuan romantik,cara untuk perempuan suka kita,cara untuk menjadi orang yang perempuan suka,cara nak jadi seorang yang cool,cara nak jadi perempuan,cara nak jadi orang yang cool,cara nak jadi leleki menarik,cara nak cairkam hati lelaki kaya,cara nak buat perkara lebih romantik,cara nak buat perempuan suka kita,cara nak buat lawak spontan,cara nak buat awek suka kat kita,cara nak buat awek suka,cara nak bagi perempuan suka kita,cara nak tahu cewek suka dengan kita,cara nak tahu lelaki suka kat kita,cara nak tahu perempuan suka kat kita,cara untuk menjadi lelaki yang romantik,Cara untuk memikat seorang lelaki yang sejati,cara untuk membuat lawak terhadap kekasih,Cara untuk buat ramai perempuan sukakan lelaki,cara untuk buat lawak spontan,cara perempuan suka,cara pakain lelaki soleh,cara orang perempuan suka kat kita,cara nk romantik,Cara nk bagi bf jadi romantik,cara nak tahu perempuan sukakan kita,cara nak bagi perempuan suka kat lelaki

Comments

6 comments… add one

  • zuraini osman

    Kesemuanya adalah benar. Saya sokong 100%. Wahai lelaki, tolonglah jaga hati wanita dengan sebaik2nya.

  • Romantik adalah perkara utama yang perempuan titik beratkan dalam memilih lelaki idaman. :)

  • Bakal Jenazah

    Jangan lupa , solat 5 waktu

  • Fahmie BieShoppe

    Mohon share dengan pengguna TQ admin

  • htag1994

    Berpura-pura sempurna adalah embarrassing, lg bagus jika mengakui kelemahan dari menjadi bongkak

  • Ye ke? maybe tak semua orang same kot.. hehe

Leave a Comment



Next post:

Previous post: