Tuesday, July 22, 2014

You are here: Home > Informasi Tambahan > 8 Ciri Lelaki Idaman Wanita

8 Ciri Lelaki Idaman Wanita

by Cahaya Purnama

ciri-suami-teman-lelaki-boyfriend-idaman

 

1. Yakin Pada Diri

Keyakinan diri adalah kualiti penting yang sering di cari oleh wanita, lekukan sesuatu perkara itu dengan terbaik. yang paling penting, jangan memperkecilkan kelemahan diri sendiri. Ada yang menyerah kalah sebelum berbuat apa-apa. Ini bukan sifat lelaki sejati. Sebaliknya kamu harus berikan alasan kukuh, kenapa kamu tidak boleh lakukan. penting untuk berlatih bersungguh tanpa mengenal erti putus asa dan sentiasa berfikiran positif.

2. Pandai Buat Lucu

Jangan bercakap terlalu serius atau ketawa yang dibuat-buat. lebih teruk kalau tersengeh-sengeh tak tentu fasal. Ingat untuk menjadi seorang yang kelakar tidak semestinya kamu membuat lawak bodoh. Belajar Berlawak secara spontan dan bersahaja kerana ini akan menghiburkan hatinya. Lawak bersahaja itulah yang membuatkan si dia akan teruja merindui karenahmu.

3. Romantik

Wanita sebenarnya menginginkan seorang yang romantik. Ingat, romantik bukanya gatal atau miang, lelaki yang romantik adalah pandai mengambil hati dan bijak menggunakan kata-kata. Suka mengambil berat dan penyayang kata-kata. Suka mengambil berat dan penyayang juga menjadi salah satu aspek yang menarik perhatian wanita. Biar seseorang wanita itu kelihatan ‘rugged’ atau agresif. namun dalam hal teman lelaki, kebantakannya memilih yang romantik.

4. Wang

Tidak disangkal lagi ramai wanita bersifat materialistik atau mata duitan. Mereka hanya mahukan lelaki yang berjaya dan mempunyai wang yang banyak sahaja. Selain bekerja, kamu juga boleh bergaul dengan orang kaya atau ternama yang mungkin boleh membantu kamu menjadi kaya suatu hari nanti. Belilah baju atau kasut jenama, kamu bakal mencuri pandang wanita. biar papa asal bergaya. papa dalam hal ini adalah kamu perlu menyesuaikan diri dengan gaya orang kaya. Biar terpaksa mengeluarkan wang yang lebih sedikit, namun hasilnya hanya kamu yang mendapat nikmatnya. Umpama membeli kereta BMW walaupun tanpa aksesori, ia tetap di lihat gah berbanding dengan kereta biasa yang penuh dengan aksesori.

5. Bijak

Wanita sering mengimpikan mendapat seorang lelaki yang berpenddikan dan pandai. Jika kamu berasakan kamu kurang bijak, mungkin kamu boleh mengambil langkah untuk melanjutkan pelajaran. Luangkan masa kamu mendengar berita CNN dan rajin mengisi teka silang kata supaya tampak berilmu. Wanita suka lelaki yang bijak dan suka membaca. Tidak semesti kamu adalah seorang ahli akademik. caranya, baca ulasan buku seolaholah kamu telah membaca keseluruhan buku tersebut. pakilah cermin mata yang tidak berkuasa untuk memperlihatkan kamu bergaya seperti seorang intelek.

6. Sensitif.

Setiap kali pasangan kamu bercakap, dengarlah dengan khusyuk sambil memandang bola mata hitamnya. malah mungkin kamu boleh berkata ” saya memahami perasaan awak” bagaimanapun jangan pula kamu terlalu sensitif kerana sebagai tempat berlindung tentulah mereka memerlukan pohon yang kukuh.

7. Suka Kanak-Kanak

Wanita menganggap seorang lelaki yang bijak adalah berpengetahuan luas dalam semua bidang termasuk menjaga kenak-kanak. Hati wanita mudah tersentuh dengan lelaki yang sukakan kanak-kanak. Apabila si dia membelai kanak-kanak yang di temuinya. kamu memberikan perhatian kepadanya. Selepas itu kamu pula boleh mendukung sambil mengagah kanak-kanak itu. perbuatan kamu ini secara tidak langsung akan memperlihatkan yang kamu memang layak menjadi bapa yang penyayang.

8. Bijak Berdandan

Lelaki juga kena pandai merawat atau memanjakan tubuh. bagi yang mempunyai kulit berminyak, kamu perlu meluangkan masa untuk melakukan perawatan bagi mengelakkan jerawat atau penyakit kulit yang lain muncul. Selain berpakaian kemas dan sesuai. Kebersihan tubuh juga hendaklah diberi tumpuan. Kuku hendaklah dipotong rapi dan bersih. pendek kata, kebersihan tubuh mesti di jaga kerana ia memberikan kesan kepada hubungan kamu dan si dia nanti.

Apapun, tiada lelaki yang sempurna, namun kamu boleh berpura-pura menjadi sempurna. perlu di ingatkan, kamu semestinya mempunyai kelebihan yang tertentu. jadikan gunakan kelebihan itu dengan sebaik mungkin. yang penting kamu mampu melakukan sesuatu yang terbaik. Sementara yang selebihnya kamu bolehlah berpura-pura. Jika segalanya berjalan lancar dan hatinya sudah berjaya di tawan, tidak mustahil si dia akan menjadi permaisuri hidupmu.

Incoming search :

lelaki sejati,ciri ciri lelaki idaman wanita,lelaki idaman,perempuan suka lelaki macam mana,ciri lelaki idaman,menjadi lelaki sejati,perempuan suka lelaki yang macam mana,ciri2 lelaki idaman wanita,cara menjadi lelaki idaman,wanita suka lelaki bagaimana,Lelaki suka ciri-ciri permpuan,perempuan suka lelaki yang bagaimana,lelaki cakap sopan maksudnya,perempuan suka lelaki,Perempuan suka badan lelaki yang macam mana,lelaki romantik,menjadi seorang lelaki,menjadi perempuan yang menarik,lelaki sejti,lelaki suka perempuan bagaimana,www petua jantan sejati,www lelaki idaman wanita,wanita sukakan lelaki yang macam mana,wanita suka lelaki yang macam mana,tubuh lelaki idaman wanita,tips wanita sukakan lelaki,tips untuk menjadi sweet,tips untuk menjadi lelaki sejati,tips romantik,tips menjadi lelaki sejati,tip untuk romantik,sifat lelaki yang wanita suka,pria idaman sejati,petua menjadi lelaki idaman,perempuan yang menjadi idaman lelaki,lelaki 2 dalam 1 romantik dan kelakar,kisah inpriasi bijak pria & wanita,kata kata romantik,ciri ciri lelaki yang menjadi idaman perempuan,ciri ciri lelaki romantik,ciri ciri lekaki yang perempuan suka,ciri ciri kelemahan wanita,cara untuk menjadi lelaki idaman wanita,cara menjadi suami sempurna,cara menjadi seorang yang romantik,cara menjadi lelaki romantik di mata perempuan,cara menjadi lekaki idaman wanita,cara menjadi laki laki sejati,cara jadi lelaki yang cool,cara jadi lelaki romantik,baju pria idaman wanita,bagaimana wanita menyukai lelaki,ciri ciri seorang lelaki sejati,ciri lelaki idaman wanita,kata kata bijak ciri ciri lelaki idaman wanita,kata kata benci kepada suami,jadi lelaki idaman,gersang seorang perempuan,ciri2 perempuan idaman lelaki,ciri2 lelaki yg wanita mahukan,ciri-ciri perempuan suka lelaki,ciri-ciri lelaki yang romantik,Ciri-ciri lelaki romantik,ciri-ciri lelaki perempuan minat,ciri-ciri lelaki idaman perempuan,Ciri wanita suka lelaki,ciri lelaki yang perempuan suka,ciri lelaki suka pada perempuan,awek suka lelaki macam mana

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jawatan kosong: Pekerja Part-Time Di Perlukan
Mempunyai Masalah Rambut Gugur?

Previous post:

Next post: