Thursday, April 24, 2014

You are here: Home > Informasi Tambahan > Kebaikan Dan Kelebihan Air Masak – Air Mineral

Kebaikan Dan Kelebihan Air Masak – Air Mineral

by Cahaya Purnama

kelebihan-air-kosong1

KEBAIKAN MINUM AIR PUTIH -MINERAL-

Berikut 8 sebab yang ingin saya kongsikan kepada anda semua tentang kebaikan minum air putih.

1. Menguruskan badan

Khabar gembira buat para wanita yang tengah berdiet. Air putih tidak mengandungi kalori, gula ataupun lemak dan ini ternyata mampu mengurangkan berat badan kita.2. Meningkatkan kesuburan

Air putih dapat menghasilkan hormon testosteron pada kaum Adam serta hormon estrogen pada kaum Hawa.

3. Melancarkan sistem pencernaan

Minum air putih dalam kuantiti lapan gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan dari mendapat sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien.

4. Melambatkan proses pertumbuhan zat yang menyebabkan kanser

Air putih bukan saja melambatkan pertumbuhan zat penyebab kanser malah ia juga dapat membantu mencegah penyakit hati dan ginjal.

5. Perawatan kecantikan

Kekurangan pengambilan air putih menyebabkan tubuh menghadapi kesulitan untuk menyerap air, sekaligus mengakibatkan kulit kering dan berkerut.

6. Tubuh lebih segar dan sihat

Khasiat air putih bukan sekadar untuk membersihkan tubuh saja tapi juga sebagai zat yang sangat diperlukan tubuh. Kita mungkin dapat bertahan bila tidak makan beberapa hari namun tidak mungkin dapat bertahan jika tidak minum air. Ini kerana air merupakan bahagian terbesar dalam komposisi tubuh manusia.

7. Menyihatkan jantung

Air putih juga diyakini dapat menyembuhkan penyakit jantung. Bahkan pada saat ini juga sudah banyak perubatan altenatif yang memanfaatkan penggunaan air putih.

8. Ubat kepada penyakit strok

Air putih tidak hanya digunakan untuk mengubati berbagai penyakit kulit, namun sangat efektif untuk mengubati penyakit lumpuh. Ini kerana air dapat membantu memperkuatkan kembali otot-otot dan ligamen serta melancarkan sistem peredaran darah dan sistem pernafasan.

AIR kosong PENAWAR pelbagai jenis PENYAKIT

Kajian para sainstis mendapati  amalan minum air sebaik bangun dari tidur setiap pagi mempunyai manfaat. Japanese Medical Society, misalnya berjaya membuktikan dalam kes-kes tertentu. Amalan ini mampu memulihkan penyakit termasuk yang serius.

Diantara penyakit yang termasuk dalam penyelidikan persatuan di Negara matahari terbit ini ialah sakit kepala, sakit-sakit badan, system jantung, arthristis, degupan jantung yang pantas, epilepsy, lemak berlebihan, bronchitis, tibi, meningitis, buah pinggang, dan jangkitan pada air kencing.

Bagaimanapun, amalan minum air  kosong sebaik jaga dari tidur ini perlu menigkatkan beberapa peraturan untuk memastikan keberkesanannya.

1.   Minum empat gelas air (160ml) sebaik jaga dari tidur setiap pagi dan sebelum menggosok gigi.
2.   Berus gigi dan bersihkan mulut tetapi jangan makan dan minum apa-apa selama untuk 45 minit.
3.   Selepas 45 minit anda boleh makan dan minum seperti biasa.
4.   Selepas 15 minit mengambil sarapan , makan tengahari dan makan malam jangan makan atau minum untuk tempoh dua jam.
5.   Bagi pesakit yang lanjut usia dan yang tidak larat minum empat gelas air sekali gus di peringkat permulaan kaedah rawatan ini dengan meminum air secara berperingkat sehingga mampu mencapai empat gelas sehari.
6.   Kaedah rawatan dipercayai mampu merawat pelbagai penyakit dalam tempoh tertentu.
•   Tekanan darah tinggi 30 hari.
•   Gastrik 10 hari
•   Diabetis 30 hari
•   Sembelit 10 hari
•   Kanser 18 hari
•   Tibi 90 hari

7.   Pesakit arthritis hanya perlu mengikut rawatan tersebut untuk tiga hari. Rawatan
Ini tidak mempunyai sebarang kesan sampingan kecuali di peringkat awal pesakit mungkin kerap buang air kecil.

•   Demikian, berusahalah tidur lena. Jangan tidur pada lewat malam.
Sumber:Kem Pembangunan Kekeluargaan Wanita.

air-kosong-mineral-suam

  • Kandungan air dalam tubuh yang mencapai 90% berfungsi dalam proses pencernaan, penyerapan, makanan, kitaran, menghasilkan air liur, pemicu nutrisi tubuh, serta menjaga suhu badan.
  • Apabila otot berasa sakit dan penat, ia menandakan cecair dalam tubuh kita tidak seimbang. Oleh sebab itu, disarankan untuk minum lebih banyak air sebelum dan ketika bersukan bagi menggantikan cecair yang hilang melalui perpeluhan.
  • Air juga berfungsi dan mampu mengawal kalori, ia dapat mengurangkan pengumpulan lemak berlebihan di dalam badan. Sayur-sayuran, sup, gandum dan kekacang antara makanan yang mengandungi banyak air serta mengalami penyerapan yang perlahan. Ini menyebabkan kita mudah berasa kenyang dan ia mengurangkan pertambahan kalori.
  • “Sampah” utama dalam tubuh adalah ‘nitrogen urea’ yang larut dalam air, kemudian disaring oleh ginjal dan dibuang melalui air kencing. Ginjal akan bekerja dengan air sekiranya air dalam tubuh seimbang. Tubuh yang cukup air menghasilkan air kencing yang berwarna terang, tidak berbau dan mengalir lancar.
  • Air juga berfungsi menjaga proses pencernaan. Sekiranya air di dalam tubuh kurang, usus besar akan menyerap kembali cecair dari kotoran. Keadaan ini akan menyebabkan berlakunya sembelit atau sukar buang air besar kerana terlalu kering.

Itulah khasiat dan kebaikan air putih ini atau lebih di kenali air masak atau air kosong. Tapi jangan lupa pula, jika minum air terlalu banyak juga bileh menyebabkan keracunan air dengan cepat. Keracunan air terjadi apabila air mengurangkan tahap ‘sodium’ di dalam saluran darah dan menyebabkan ketidakseimbangan air dalam otak.

SEBAB PERLU MINUM AIR MASAK

Air tidak dinafikan merupakan sebatian kimia yang paling penting di atas muka bumi. Ia merupakan tunjang kepada kehidupan dan tidak keterlaluan jika kita menyebut, “jika tiada air, maka tiadalah kehidupan”. Ia juga merupakan faktor utama mengapa bumi terpilih di antara planet-planet yang lain sebagai kediaman mutlak untuk semua jenis hidupan, memandangkan bumi adalah antara planet yang terlembab dan kaya dengan air. 70.9% permukaan bumi adalah air.

Sejarah juga telah menunjukkan, terbentuknya tamadun-tamadun besar adalah disebabkan oleh air. Wujudnya tamadun Mesapotamia adalah disebabkan wujudnya Sungai Tigris, manakala hidupnya tamadun Mesir kuno adalah disebabkan hidupnya Sungai Nil yang sentiasa mengalir sepanjang tahun tanpa henti. Ia merupakan asas keperluan nombor satu manusia! Kita mungkin boleh hidup selama sebulan tanpa makanan, tetapi tanpa air, kita mungkin akan mati tak sampai seminggu!

Pemilihan air juga adalah penting untuk memastikan kita mendapat 100% manfaat daripadanya. Menyuruh seseorang itu untuk minum air bukan bererti seseorang itu perlu minum teh tarik, kopi tarik, atau segala jenis minuman yang manis-manis. Tetapi seeloknya, dapatkan air yang nampak lebih asli seperti air, nampak rupa fizikalnya seperti air, dan rasanya juga seperti air. Air apakah itu? Tentulah ianya “Air Masak” atau sesetengah memanggilnya “Air Kosong”.

Terdapat beberapa sebab mengapa anda harus minum air kosong dengan secukupnya.

1. 60% badan manusia adalah air
Manusia memerlukan sekurang-kurangnya 3 liter air setiap hari. Air amat penting untuk tubuh kerana tekanan darah akan lebih konsisten sekaligus membuatkan jantung berfungsi dengan lebih konsisten. Air juga berfungsi untuk membawa keluar semua toksin/kekotoran yang terhasil dalam tubuh manusia (dikeluarkan menerusi peluh dan air kencing).

2. Sifar Kalori
Tiada sebab untuk anda tidak mahu minum air masak kerana ia langsung tidak mengandungi sebarang kalori.

3. Sumber Alkaline termurah
Kebanyakkan makanan yang diambil seperti nasi, kentang, manisan, makanan yang berlemak, dan protein adalah bersifat acidic. Kehadiran air masak yang bersifat sedikit alkaline semestinya akan meneutralkan kembali pH makanan yang diambil.

4. Memantapkan metabolisma
Mengambil air masak selepas makan membantu melancarkan lagi sistem penghadaman, sekaligus meningkatkan proses pembebasan tenaga.

5. Pelarut nutrien
Vitamin larut air seperti B kompleks dan Vitamin C memerlukan air sebagai pelarut. Air juga merupakan medium utama yang membawa semua nutrien seperti ini ke seluruh anggota badan yang memerlukan.

6. Mengurangkan risiko penyakit jantung
Satu kajian selama enam tahun pada tahun 2002 oleh American Journal of Epidemiology mendapati mereka yang minum lebih daripada 5 gelas air sehari adalah 41% kurang berisiko meninggal dunia akibat serangan jantung.

7. Mengurangkan risiko kanser
Pengambilan jumlah air yang mencukupi juga telah menunjukkan mampu untuk mengurangkan risiko kanser usus sebanyak 45% dan risiko kanser pundi kencing sebanyak 50%. Ia juga berpotensi untuk mengurangkan risiko kanser payudara.

8. Melembutkan kulit secara semulajadi
Air amat penting dalam membantu sel-sel badan menjadi segah. Ini tidak terkecuali sel kulit manusia yang semestinya memerlukan lemak dan air yang mencukupi untuk kelihatan lembab dan tidak kering.

9. Menyeimbangkan suhu badan
Suhu badan manusia boleh diseimbangkan dengan pengambilan air masak yang mencukupi. Mereka yang kurang minum air terutamanya air masak semestinya kelihatan kurang bermaya dan tubuh badan akan berasa sedikit panas. Anda boleh rasai sendiri gejala-gejala ini pada sebelah petang ketika berpuasa. Ini adalah disebabkan badan anda kekurangan air.

10. Mencegah keletihan dan pening kepala
Sememangnya terdapat banyak sebab mengapa seseorang itu cepat letih atau pening kepala. Namun, jangan anda tak tahu kekurangan air dalam badan juga (dehydration) merupakan faktor utama mengapa seseorang itu pening kepala atau keletihan. Sekiranya anda pening kepala dan berjumpa doktor, soalan pertama yang doktor akan ajukan pada anda ialah, “Hari ini ada minum air masak tak? Berapa kali?”

Incoming search :

kebaikan minum air kosong,khasiat air kosong,khasiat air masak,kelebihan minum air masak,kebaikan air masak,kebaikan minum air masak,kelebihan minum air putih,kebaikan air mineral,kebaikan air kosong,kebaikan minum air,kelebihan air masak,kebaikan minum air putih,kelebihan air,kelebihan air mineral,kebaikan air putih,air masak,khasiat minum air kosong,kelebihan minum air kosong,kelebihan air kosong,khasiat minum air masak,khasiat air mineral,kebaikan air,minum air masak,kebaikan minum air suam,kelebihan air putih,kebaikan minum air mineral,air kosong,kelebihan minum air,khasiat air putih,khasiat minum air masak banyak,kebaikan minum air masak banyak,kelebihan minum air mineral,kepentingan minum air,kerap kencing selepas minum air,mewajarkan pengagihan makanan,keburukan air mineral,faedah minum air kosong,air mineral vs air masak,kebaikan minum air 8 gelas sehari,khasiat minum air mineral,kepentingan air masak,kesan minum air masak banyak,kepentingan minum air kosong,kelebihan banyak minum air masak,kebaikan banyak minum air masak,kelebihan minum air kosong banyak,kebaikan minum air banyak,kebaikan tapai,kebaikan kerap kencing,kelebihan minum air masak dengan banyak,khasiat air suam,kerap kencing buang toksin,kesan minum air banyak,minum air masak 8 gelas sehari,keburukan minum air mineral,kebaikan kencing kerap,kesan minum air banyak waktu malam,kelebihan minum air banyak,kebaikan air suam untuk wajah,air masak vs air mineral,kebaikan air masak untuk kulit,air masak vs air tapis,kebaikan dan keburukan air,khasiat air suam untuk kulit,minum air suam sebelum tidur,kesan minum air masak,manfaat air kosong,kelebihan minum banyak air masak,kepentingan minum air masak,selalu sesak kencing setelah minum air putih setelah bangun tidur,cara meneutralkan air kencing,kebaikan mineral water,amalan minum air masak,kebaikan minum glukosa,kebaikan meminum air putih,kebaikan minum banyak air,beza air mineral dan air masak,keburukan air mineral semulajadi,air mineral,kebaikan minum air putih banyak,air kosong KHASIAT BUANG PENYAKIT DALAM BADAN,khasiat air barli untuk ibu mengandung,khasiat air mineral semulajadi,kenapa kerap kencing selepas minum air,kesan minum air mineral,khasiat meminum air kosong,kepentingan minum air putih,kelebihan minum air suam,kesan minum air pada waktu malam,kepentingan ait mineral,minum air suam,kesan minum air putih,minum air putih,khasiat air,beza air mineral dan ro water,kebaikan banyak minum air kosong,faedah minum air masak,beras barli dan khasiatnya,faedah faedah dalam air mineral,kebaikan air suam,faedah air,kelebihan minum air masak mengikut islam,apakah air mineral boleh dimasak,kandungan air masak,darah tinggi vs kurang air,adakah vitamin larut air akan larut ketika minum,Kelebihan minum air masak banyak,henti kencing banyak,BANYAK MINUM AIR MASAK,bagus minum air banyak,hasiat air masak,kebaikan tidak makan malam,ibu kuat minum air masak,hasiat air putih,buang air dalam badan,kebaikan minum air suam sebelum tidur,fungsi air kosong,kebaikan minum air byk,kebaikan minum air masak selepas bangun tidur,bolehkah air ro dimasak,keburukan kerap kencing,kebaikan minum air kosong 8 gelas sehari,kebaikan minum air yang banyak,kebaikan minum air kosong ketika hamil,kebaikan minum banyak air kerap kencing,kebaikan minum barli,fungsi air masak,karangan kepentingan air mineral,kelebihan dan keburuka minum air mineral berlebihan,baby minum air berapa liter satu hari,air RO perlukah dimasak,kebaikan mnum air kosong,kelebihan dan kekurangan air mineral,kelebihan dan kekurangan air,kebaikan air putih untuk kulit,kelebihan air glukosa,air mineral tak elok,kebaikan dan keburukan minum air putih,keburukan minum air kosong banyak,keburukan minum air kosong,kasiat minum air panas,apakah sparkling water baik di minum?,adakan air mineral mengandungi protien,kebaikan bali,kasiat minum air mineral,apakah kebaikan air,kelebihan kerap kencing,kesan minum air bali semasa mengandung,minum barli untuk baby kulit putih,kesan minum air banyak waktu malsm,kesan minum air kosong,penyakit sebab minum air tak masak,kesan terlalu banyak minum air,minum air putih khasiat,minum air kosong selepas bangun tidur,kesan minum air putih pada kulit muka,kesan minum air mineral banyak,khasiat air masak ketika hamil,minum air masak ketika hamil,kesan minum air masak berlebihan,khasiat air masak untuk kulit,khasiat air bali untuk ibu mengandung,manfaat air masak,risiko minum mineral water,sebab air kencing selalu keluar,sebab perlu minum air suam atau mineral,manusia memerlukan air,mineral water menyebabkan sakit buah pinggang?,kinum air masak sebelum minum air glukos,mana lebih baik air ais air suam air mineral,kenapa minum air kosong kerap kencing,kuat kencing selepas minum air putih,Manfaat minum air masak,toksin keluar melalui air kencing,kenapa air putih tak baik untuk baby,kesan memasak semula air yang di rawat,khasiat minum banyak air,khasiat minum air suam,khasiat minum air,minum air kosong banyak,minum air banyak kulit putih,perbezaan air mineral dengan air masak,khasiat minum air putih,kepentingan pengambilan air masak,pengambilan herbalife kencing kenapa?,khasiat minum air putih yang banyak,kerap kencing lepas minum air,minum air dan berak kencing,minum air buang toksin,minum air masak atau air meneral,minum air masak banyak,manfaat minum air gula,minum air boleh turunkan berat badan,minum air masak banyak asyik kencing,minum air masak banyak boleh turunkan tekanan darah tinggi,manfaat air matang,minum air banyak kerap kencing,minum air banyak,minum air bnyk selepas makan,Minum air kosong 8 gelas mampu membersihkan wajah daripada cela,minum air bali ketika hamil,minum air bagus,tahap keperluan air suam dalam sehari untuk ibu mengandung,minum air kosong boleh turunkan darah tinggi,minum air banyak tapi kencing tidak kerap pada saat kehamilan,manusia memerlukan air sebanyak mana satu hari,minum air apa untuk putih,minum air gula semasa mengandung,manfaat selalu buang air kecil,manfaat minum air matang saat bgn tidur,manfaat dan keburukan air putih,minum air masak boleh kuruskan badan,zat putih ketika air memasak,sejauh mana berpuasa boleh menurunkan badan,risiko kurang minum air putih semasa hamil,rahsia minum byk air ais dlm islam,rahsia air suam,puasa hanya minum air kosong,protein dalam air kencing ibu hamil,petua minum air kosong,petua kerap buang air kecil,perlukah air ro dimasak,perbezaan air masak dengan mineral,perbezaan air masak dan air mineral,minum air mineral semasa hamil,sejauh mana keberkesanan air barli,sering kencing dapat menurunkan berat badan,yhs-newnet,www kebaikan air,vitamin dalam air putih,vitamin c air kosong,tujuan minum air putih,toksin dibuang melalui air Kencing,toksin air mineral,tip minum air putih,tentang air kosong,tak baik minum banyak pada waktu malam,setelah minum air kangen kencing terus,sering minum air masak ketika mengandung,pentingnya mengkonsumsi air masak,pentingnya air kosong,MINUM BANYAK AIR,minum aura white sakit kepala,monum air tidak dimasak semasa hamil,minum air tapis atau air masak,minum air suam selepas bangun tidur,minum air putih selalu nak kencing,minum air putih dalam jumlah banyak sering kencing,minum air putih cegah diabetes,minum air putih banyak kencing trua,minum air nasi sebelum masak,minum air mineral berlebihan,minum air mineral,minum banyak air kerap kencing,minum banyak air masak,pening kepala apabila minum minuman bergula,penggunaan air suam untuk baby,pengambilan air putih untuk kulit menjadi putih,pemakan sebum kulit kepala,peluh itu adkah lemak,ok tak minum air glukos dan ubat,minum teh kuat kencing,minum nescafe waktu malam,minum kopi barli waktu petan,minum barli amalan ibu mengandung,minum banyak asyik nak kencing elok ke,minum banyak air tapi kurang kencing,minum air meneral tak elok,manfaat air kencing bagi kulit wajah: Bahaya Minuman,Kesan minum air kosong ke tubuhbadan dan kecantikan,kesan air kangen dengan vitamin c,kerap kencing sebelum tidur,kerap kencing sebab minum air,kerap kencing dengan kuantity yang banyak,kerap kencing adalah baik untuk ginjal,kerap buang air lepas herbalife,keperluan minum air masak sehari,keperluan air putih,keperluan air masak,KEPERLUAN AIR KOSONG,kepentingan pengagihan makanan kepada o kurang bernasib baik,kesan air sedikit kurang dalam badan ibu mebgandung,kesan banyak minum air mineral,kesan minum air kosong berlebihan,kesan minum air barli berlebihan,kesan minum air banyak semasa mengandung,kelebihan minum air masak untuk kecantikan kulit,Kesan memasak semula air mineral,kesan kurang air dalam badan ketika mengandung,kesan kuat minum mineral,kesan kesan minum air masak banyak,kesan kerap minum barli kpd ibu mengandung,KESAN DARI MINUM AIR MASAK,kesan buruk air mineral,kepentingan munum air kosong 3liter,kepentingan minum banyak air,kepentingan minum air kosong untuk kulit,kenapa minum air putih kencing terus,kenapa minum air banyak keluar peluh,kenapa lepas minum coffe jadi pening,kenapa kerap kencing minum air putih,kenapa banyak minum air putih malah sering kencing?,kenapa asyik nak kencing minum herbalife,kelibihan minum air masak,kelevihan minumair masak,kelebihan pemakanan mineral,kelebihan minum mineral water berbanding air masak,kelebihan minum air putih bila bangun tidur,kenapa selalu membuang air kecil setelah minum air suam,kenapa sering kencing ketika sering minum air putih,kepentingan minum 8 gelas air sehari,kepentingan meminum air kosong,kepentingan buang air besar,kepentingan air untuk kulit,kepentingan air masak untuk kulit dari segi kajian,kepentingan air kosong,kepentingan air gula untuk ibu mengandung,kenapa tidak boleh minum air selepas bangun tidur,kenapa tak boleh minum air masak waktu pagi selepas bangun tido,kenapa tak boleh minum air banyak pada waktu malam,kenapa setiap minum air putih malah pusing,kelebihan minum air putih banyak,mamfaat minum air masak,khasiat minun air masak,Khasiat minum air yg sudah masak,Khasiat minum air suam 8 gelas sehari,kewajaran buang air kecil setiap hari,khasiat minum air barli,khasiat minum air bali ketika hamil,khasiat irt kosong,khasiat dan kekurangan air masak,khasiat ait masak,khasiat air yang telah dimasak,khasiat air masak untuk penyakit jantung,khasiat minun air suam,khasiat mnum air kosong sebelum tido,maksud masak air,makan vitamin kerap kencing,mafaat air kosong,lemak keluar melalui apa,kurang minum air masak,kurang minum air kosong,kulit putih sebab banyak minum air kosong,ksiat banyak minum air putih,komplikasi minum air masak banyak,kita minum air untuk apa?,Khasiat nasi,khasiat air masak untuk ibu hamil,khasiat air kosong/,khasiat air kepada badan,kesan sampingan minum kangen water,kesan sampingan air gau,kesan sampingan air barli,kesan pengambilan air masak berlebihan,kesan pada baby ibu minum barli,kesan minum kopi dan soya untuk kecantikan,kesan minum air yang banyak,kesan minum air suam banyak ketika mengandung,kesan minum air mineral berlebihan selepas pembedahan,kesan minum air mineral berlebihan,kesan minum air masak menyebabkan pembuangan air kecil terlalu kerap,kesan terlalu banyak minum ais batu,kesan wanita minum air lebih gelas,khasiat air kencing,khasiat air glukosa,khasiat air glukos,khasiat air barli untuk kencing manis semasa hamil,khasiat air barli untuk bayi,KHASIAT AIR BARLI DGN MENGANDUNG,khasiat air barli,khashat air masak,keunggulan mineral water,keunggulan aqua mineral water,ketika minum kangen water toksin keluar melalui apa,kesan minum air masak ketika hamil,kebaikan dan buruk air mineral,kebaikan dan keburukan tapai,kebaikan dan keburukan air mineral pada badan manusia,kebaikan minum air dengan banyak,kebaikan dan keburukan mandi air panas suam,kebaikan dan keburukan minum air berlebihan,kebaikan dan keburukan mineral,kebaikan minum air 3 liter,kebaikan dan keburukan menggunakan air,kebaikan meminum air masak,kebaikan kencing putih,kebaikan minum air barli,kebaikan mineral,kebaikan minum air barli masa hamil,kebaikan minum air barli semasa mengandung,kebaikan meminum air mineral,kebaikan meminum air kosong 8 gelas sehari,kebaikan makan ubat sebelum tidur,kebaikan makan sebelum jam 8,kebaikan kerap buang air kecil,kebaikan minum air barli untuk kesuburan,kebaikan makan vitamin c,KEBAIKAN DAN KEGUNAAN MINERAL COFFEE,kebaikan dan keburukan air ro,kebaikan minerel eden,kelebihan minum air masak untuk kecantikan,kelebihan air yang dimasak dengan air mineral,kelebihan air tapai,kelebihan air suam berbanding air mineral,kelebihan air mineral dan keburukan,kelebihan air mineral aqua,kelebihan air mani,Air mineral vs air kosong,kelbihan minum air kosong,keistimewaan minum air putih,kegunaan memasak air,kegunaan air putih,kegunaan air minuman,kegunaan air mineral,kelebihan banyak air,kelebihan banyak minum air pada tubuh,kelebihan banyak minum air putih,kelebihan minum air bali,kelebihan minum 3 liter air masak,kelebihan minu banyak air,kelebihan minu air,kelebihan mineral water,kelebihan mengambil air kosong,kelebihan makan tengahari,kelebihan dan kelemahan gelas,kelebihan dan kekurangan ubat cuvarlix,kelebihan dan kekurangan minum air,kelebihan dan keburukan minum air lebih,kelebihan dan keburukan air mineral,kelebihan berak,keburukan minum air putih banyak,keburukan minum air masak banyak,kebaikkan air kosong,kebaikan selalu kencing,KELEBIHAN DAN KEKURANGAN MINUM AIR BERLEBIHAN,kebaikan minum sup,kebaikan minum air tapis,kebaikan minum air suam untuk wanita,kebaikan minum air putih waktu pagi,kebaikan minum air meniral semasa hamil,kebaikan minum air masak dengan banyak,kebaikan minum air masak 2litter,kebaikan minum air madak,kebaikan minum air kosong untuk kulit muka,kebaikan minum air kosong selepas bgn tidur dlm islam,kebaikkan air putih,kebaikkan dan keburukkan minum air kosong waktu malam,kebaikkan meminum air banyk,keburukan minum air masak,keburukan minum air kosong diwaktu malam,keburukan kurang minum air,keburukan ait putih,keburukan air masak,keburukan air barli,keburukan air alkaline,keburukan air,kebaikn selalu berak,kebaikn minum air kosong 7- 8 gelas pregnant,Kebaikkan selalu minum air suam,kebaikkan minum air masak sebelum tidur,kebaikkan minum air masak,kebaikan minum air kosong sebanyak 2 liter,banyak minum air kosong,apa keburukan minum lebih air,apa kebaikkan minum air ketika mengandung,Apa kebaikan minum air 7gelas,apa beza air mineral drinking water dan air masak,ap kelibihannya air aqua n cleo,amalan sebelum tidur ibu hamil,amalan minum air kosong,akibat tidak minum air putih dalam sehari,ais punca kerap kencing,ais kencing hancing atau tak,air untuk minum,air tidak masak,air teh o mengandungi vitamin,air tapis perlu dimasak,air tapis,apa kegunaan minum banyak air masak,apa khasiat air kosong,apa khasiat air masak,bagus mana kangen water sama axogy,bagus ke kangen water,bagaimana lemak keluar sewaktu kencing,2 liter air putih kebaikannya,asyik kencing lepas minum air banyak,apakah khasiat minum air?,Apakah kebaikan minum air putih,apakah kebaikan minum air kosong,apakah kebaikan minum air banyak,apakah kebaikan meminum banyak air kosong?,apakah kebaikan air masak,apakah banyak minum air putih dapat menyebabkan kencing terus?,Apa paedah air putih,apa khasiat minum air masak,apa khasiat minum air kosong,air suam boleh menurunkan tekanan darah,air RO vs air masak,air barli untuk ibu mengandung,air bali untuk ibu mengandung,air bali rawat buah pinggang,air bali bagus untuk kulit,air apa yg lebih baik di minum aqua atau kangen air,air alkali vs air mineral,adakh air ro baik untuk pesakit buah pinggang?,adakah minum air masak boleh menurunkan tekanan darah tinggi,adakah elok ibu hamil minum air masak,adakah baik minum sebaik bangun tidur,adakah air suam baik untuk buah pinggang,adakah air mineral bagus?,adakah air kencing putih tiada toksin,8gelas persamaan berapa liter?,8 gelas sehari bila minum,air kencing keluarkan kelori,air kosong sehari,air kosong untuk buang toksin,air putih ubat,air miniral kelebihan dan kekurangannya,air mineral yang tak boleh minum,air mineral hidroge,air mineral d masak,air mineral atau air masak,air meneral,air masak vs air ro,air masak khasiat,air masak dapat membersihkan wajah,air masak berapa kalori,air masak atau tapis,air masak atau air tapis,Air masak apa termasuk air alkali,air laut di proses menjadi air minuman dan bolehkah di masak?,3 liter air banyak mana,kebaikan berak setiap hari,kebaikam minum air suam,kasihat air msak,kasiat minum yg banyak,Kasiat kosong,karangan kelebihan air putih kepada tubuh kita,kaedah untuk ibu hamil buang air kencing,jumlah kandungan air masak yang perlu di minum setiap hari,jumlah kalori dalam air masak,jika makan selepas minum herbalife kurang dari 3 jam,jelaskan manfaat air putih bagi tubuh manusia? dan mengapa kita perlu minum air putih?,ibu mengandung elok ke minum air kosong banyak-banyak,hasiat/kegunaan air kencing,hasiat minum air kosong,hadis tentang minum air putih waktu pagi,hadis penting minum air masak waktu pagi,kebaikan & keburukan minum air,kebaikan air barli,kebaikan air barli kepada tubuh,kebaikan berak selepas makan,KEBAIKAN BANYAK MINUM AIR SUAM,kebaikan banyak meminum air,kebaikan banyak kencing,kebaikan badan kita,kebaikan aurawhite untuk tubuh badan,kebaikan aqua air mineral,kebaikan ais dalam kecantikan,kebaikan air utk badan,kebaikan air semulajadi,kebaikan air putuh,kebaikan air masak pada kulit zakar,kebaikan air gekukosa,kebaikan air dalam menyembuhkan penyakit,kebaikan air dalam badan,fungsi air di masak?,faideh alkahfi,bolehkah manusia hidup tanpa air,boleh pesakit darah tinggi mengamalkan air kosong tanpa alkali dan mineral,boleh minum air banyak air sebelum tidur?,boleh ke air alkali dimasak,beza air mineral dengan air masak,berapa liter ketika hamil,berapa liter air masak aura white,berapa lama manusia yang sihat boleh hidup tanpa air,berapa gelas shari badan memerlukan air?,barli bagus ke untuk kecing manis?,banyakin minum air masak,banyakin minum air kosong,banyak minum sering kencing,banyak minum banyak buang air kecil,banyak minum air putih tapi kenapa pinggang malah sakit?,bolehkah memasak air meneral,bolehkah perempuan mengandung minum air bali,bolehkah pesakit gastrik minum aura white,faedah minum banyak air,faedah minum air putih,faedah minum air banyak,faedah air masak,faedah air bali,doktor kenpa minum air masak sering kencing,cara nak turunkan gula dalam darah,cara nak kurangkan gula dalam darah ketika hamil,cara minum air putih,cara membuang kelebihan panas tubuh,cara memasak barli untuk kencing manis,cara makan b komplek,buang toksin melalui air kencing,breakfast kurang gula untuk ibu mengandung,Bolehkah wanita hamil minum air masak,banyak minum air putih selalu ingin kencing

{ 2 comments… read them below or add one }

haus December 2, 2012 at 2:12 pm

thanks :)

Reply

Bedak Arab April 19, 2013 at 7:58 am

Bawalah air masak kemana-mana sahaja anda pergi…

Reply

Leave a Comment

Jawatan kosong: Pekerja Part-Time Di Perlukan
Mempunyai Masalah Rambut Gugur?

Previous post:

Next post: