Thursday, April 17, 2014

You are here: Home > Informasi Tambahan > Kebaikan Dan Kelebihan Air Masak – Air Mineral

Kebaikan Dan Kelebihan Air Masak – Air Mineral

by Cahaya Purnama

kelebihan-air-kosong1

KEBAIKAN MINUM AIR PUTIH -MINERAL-

Berikut 8 sebab yang ingin saya kongsikan kepada anda semua tentang kebaikan minum air putih.

1. Menguruskan badan

Khabar gembira buat para wanita yang tengah berdiet. Air putih tidak mengandungi kalori, gula ataupun lemak dan ini ternyata mampu mengurangkan berat badan kita.2. Meningkatkan kesuburan

Air putih dapat menghasilkan hormon testosteron pada kaum Adam serta hormon estrogen pada kaum Hawa.

3. Melancarkan sistem pencernaan

Minum air putih dalam kuantiti lapan gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan dari mendapat sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien.

4. Melambatkan proses pertumbuhan zat yang menyebabkan kanser

Air putih bukan saja melambatkan pertumbuhan zat penyebab kanser malah ia juga dapat membantu mencegah penyakit hati dan ginjal.

5. Perawatan kecantikan

Kekurangan pengambilan air putih menyebabkan tubuh menghadapi kesulitan untuk menyerap air, sekaligus mengakibatkan kulit kering dan berkerut.

6. Tubuh lebih segar dan sihat

Khasiat air putih bukan sekadar untuk membersihkan tubuh saja tapi juga sebagai zat yang sangat diperlukan tubuh. Kita mungkin dapat bertahan bila tidak makan beberapa hari namun tidak mungkin dapat bertahan jika tidak minum air. Ini kerana air merupakan bahagian terbesar dalam komposisi tubuh manusia.

7. Menyihatkan jantung

Air putih juga diyakini dapat menyembuhkan penyakit jantung. Bahkan pada saat ini juga sudah banyak perubatan altenatif yang memanfaatkan penggunaan air putih.

8. Ubat kepada penyakit strok

Air putih tidak hanya digunakan untuk mengubati berbagai penyakit kulit, namun sangat efektif untuk mengubati penyakit lumpuh. Ini kerana air dapat membantu memperkuatkan kembali otot-otot dan ligamen serta melancarkan sistem peredaran darah dan sistem pernafasan.

AIR kosong PENAWAR pelbagai jenis PENYAKIT

Kajian para sainstis mendapati  amalan minum air sebaik bangun dari tidur setiap pagi mempunyai manfaat. Japanese Medical Society, misalnya berjaya membuktikan dalam kes-kes tertentu. Amalan ini mampu memulihkan penyakit termasuk yang serius.

Diantara penyakit yang termasuk dalam penyelidikan persatuan di Negara matahari terbit ini ialah sakit kepala, sakit-sakit badan, system jantung, arthristis, degupan jantung yang pantas, epilepsy, lemak berlebihan, bronchitis, tibi, meningitis, buah pinggang, dan jangkitan pada air kencing.

Bagaimanapun, amalan minum air  kosong sebaik jaga dari tidur ini perlu menigkatkan beberapa peraturan untuk memastikan keberkesanannya.

1.   Minum empat gelas air (160ml) sebaik jaga dari tidur setiap pagi dan sebelum menggosok gigi.
2.   Berus gigi dan bersihkan mulut tetapi jangan makan dan minum apa-apa selama untuk 45 minit.
3.   Selepas 45 minit anda boleh makan dan minum seperti biasa.
4.   Selepas 15 minit mengambil sarapan , makan tengahari dan makan malam jangan makan atau minum untuk tempoh dua jam.
5.   Bagi pesakit yang lanjut usia dan yang tidak larat minum empat gelas air sekali gus di peringkat permulaan kaedah rawatan ini dengan meminum air secara berperingkat sehingga mampu mencapai empat gelas sehari.
6.   Kaedah rawatan dipercayai mampu merawat pelbagai penyakit dalam tempoh tertentu.
•   Tekanan darah tinggi 30 hari.
•   Gastrik 10 hari
•   Diabetis 30 hari
•   Sembelit 10 hari
•   Kanser 18 hari
•   Tibi 90 hari

7.   Pesakit arthritis hanya perlu mengikut rawatan tersebut untuk tiga hari. Rawatan
Ini tidak mempunyai sebarang kesan sampingan kecuali di peringkat awal pesakit mungkin kerap buang air kecil.

•   Demikian, berusahalah tidur lena. Jangan tidur pada lewat malam.
Sumber:Kem Pembangunan Kekeluargaan Wanita.

air-kosong-mineral-suam

  • Kandungan air dalam tubuh yang mencapai 90% berfungsi dalam proses pencernaan, penyerapan, makanan, kitaran, menghasilkan air liur, pemicu nutrisi tubuh, serta menjaga suhu badan.
  • Apabila otot berasa sakit dan penat, ia menandakan cecair dalam tubuh kita tidak seimbang. Oleh sebab itu, disarankan untuk minum lebih banyak air sebelum dan ketika bersukan bagi menggantikan cecair yang hilang melalui perpeluhan.
  • Air juga berfungsi dan mampu mengawal kalori, ia dapat mengurangkan pengumpulan lemak berlebihan di dalam badan. Sayur-sayuran, sup, gandum dan kekacang antara makanan yang mengandungi banyak air serta mengalami penyerapan yang perlahan. Ini menyebabkan kita mudah berasa kenyang dan ia mengurangkan pertambahan kalori.
  • “Sampah” utama dalam tubuh adalah ‘nitrogen urea’ yang larut dalam air, kemudian disaring oleh ginjal dan dibuang melalui air kencing. Ginjal akan bekerja dengan air sekiranya air dalam tubuh seimbang. Tubuh yang cukup air menghasilkan air kencing yang berwarna terang, tidak berbau dan mengalir lancar.
  • Air juga berfungsi menjaga proses pencernaan. Sekiranya air di dalam tubuh kurang, usus besar akan menyerap kembali cecair dari kotoran. Keadaan ini akan menyebabkan berlakunya sembelit atau sukar buang air besar kerana terlalu kering.

Itulah khasiat dan kebaikan air putih ini atau lebih di kenali air masak atau air kosong. Tapi jangan lupa pula, jika minum air terlalu banyak juga bileh menyebabkan keracunan air dengan cepat. Keracunan air terjadi apabila air mengurangkan tahap ‘sodium’ di dalam saluran darah dan menyebabkan ketidakseimbangan air dalam otak.

SEBAB PERLU MINUM AIR MASAK

Air tidak dinafikan merupakan sebatian kimia yang paling penting di atas muka bumi. Ia merupakan tunjang kepada kehidupan dan tidak keterlaluan jika kita menyebut, “jika tiada air, maka tiadalah kehidupan”. Ia juga merupakan faktor utama mengapa bumi terpilih di antara planet-planet yang lain sebagai kediaman mutlak untuk semua jenis hidupan, memandangkan bumi adalah antara planet yang terlembab dan kaya dengan air. 70.9% permukaan bumi adalah air.

Sejarah juga telah menunjukkan, terbentuknya tamadun-tamadun besar adalah disebabkan oleh air. Wujudnya tamadun Mesapotamia adalah disebabkan wujudnya Sungai Tigris, manakala hidupnya tamadun Mesir kuno adalah disebabkan hidupnya Sungai Nil yang sentiasa mengalir sepanjang tahun tanpa henti. Ia merupakan asas keperluan nombor satu manusia! Kita mungkin boleh hidup selama sebulan tanpa makanan, tetapi tanpa air, kita mungkin akan mati tak sampai seminggu!

Pemilihan air juga adalah penting untuk memastikan kita mendapat 100% manfaat daripadanya. Menyuruh seseorang itu untuk minum air bukan bererti seseorang itu perlu minum teh tarik, kopi tarik, atau segala jenis minuman yang manis-manis. Tetapi seeloknya, dapatkan air yang nampak lebih asli seperti air, nampak rupa fizikalnya seperti air, dan rasanya juga seperti air. Air apakah itu? Tentulah ianya “Air Masak” atau sesetengah memanggilnya “Air Kosong”.

Terdapat beberapa sebab mengapa anda harus minum air kosong dengan secukupnya.

1. 60% badan manusia adalah air
Manusia memerlukan sekurang-kurangnya 3 liter air setiap hari. Air amat penting untuk tubuh kerana tekanan darah akan lebih konsisten sekaligus membuatkan jantung berfungsi dengan lebih konsisten. Air juga berfungsi untuk membawa keluar semua toksin/kekotoran yang terhasil dalam tubuh manusia (dikeluarkan menerusi peluh dan air kencing).

2. Sifar Kalori
Tiada sebab untuk anda tidak mahu minum air masak kerana ia langsung tidak mengandungi sebarang kalori.

3. Sumber Alkaline termurah
Kebanyakkan makanan yang diambil seperti nasi, kentang, manisan, makanan yang berlemak, dan protein adalah bersifat acidic. Kehadiran air masak yang bersifat sedikit alkaline semestinya akan meneutralkan kembali pH makanan yang diambil.

4. Memantapkan metabolisma
Mengambil air masak selepas makan membantu melancarkan lagi sistem penghadaman, sekaligus meningkatkan proses pembebasan tenaga.

5. Pelarut nutrien
Vitamin larut air seperti B kompleks dan Vitamin C memerlukan air sebagai pelarut. Air juga merupakan medium utama yang membawa semua nutrien seperti ini ke seluruh anggota badan yang memerlukan.

6. Mengurangkan risiko penyakit jantung
Satu kajian selama enam tahun pada tahun 2002 oleh American Journal of Epidemiology mendapati mereka yang minum lebih daripada 5 gelas air sehari adalah 41% kurang berisiko meninggal dunia akibat serangan jantung.

7. Mengurangkan risiko kanser
Pengambilan jumlah air yang mencukupi juga telah menunjukkan mampu untuk mengurangkan risiko kanser usus sebanyak 45% dan risiko kanser pundi kencing sebanyak 50%. Ia juga berpotensi untuk mengurangkan risiko kanser payudara.

8. Melembutkan kulit secara semulajadi
Air amat penting dalam membantu sel-sel badan menjadi segah. Ini tidak terkecuali sel kulit manusia yang semestinya memerlukan lemak dan air yang mencukupi untuk kelihatan lembab dan tidak kering.

9. Menyeimbangkan suhu badan
Suhu badan manusia boleh diseimbangkan dengan pengambilan air masak yang mencukupi. Mereka yang kurang minum air terutamanya air masak semestinya kelihatan kurang bermaya dan tubuh badan akan berasa sedikit panas. Anda boleh rasai sendiri gejala-gejala ini pada sebelah petang ketika berpuasa. Ini adalah disebabkan badan anda kekurangan air.

10. Mencegah keletihan dan pening kepala
Sememangnya terdapat banyak sebab mengapa seseorang itu cepat letih atau pening kepala. Namun, jangan anda tak tahu kekurangan air dalam badan juga (dehydration) merupakan faktor utama mengapa seseorang itu pening kepala atau keletihan. Sekiranya anda pening kepala dan berjumpa doktor, soalan pertama yang doktor akan ajukan pada anda ialah, “Hari ini ada minum air masak tak? Berapa kali?”

Incoming search :

kebaikan minum air kosong,khasiat air kosong,khasiat air masak,kelebihan minum air masak,kebaikan air masak,kebaikan minum air masak,kelebihan minum air putih,kebaikan air mineral,kebaikan air kosong,kebaikan minum air,kelebihan air masak,kebaikan minum air putih,kelebihan air,kelebihan air mineral,air masak,kebaikan air putih,kelebihan minum air kosong,khasiat minum air kosong,kelebihan air kosong,khasiat minum air masak,khasiat air mineral,kebaikan air,minum air masak,kelebihan air putih,kebaikan minum air suam,kebaikan minum air mineral,kelebihan minum air,khasiat minum air masak banyak,kebaikan minum air masak banyak,air kosong,khasiat air putih,kelebihan minum air mineral,kepentingan minum air,keburukan air mineral,mewajarkan pengagihan makanan,faedah minum air kosong,air mineral vs air masak,kebaikan minum air 8 gelas sehari,khasiat minum air mineral,kepentingan air masak,kebaikan banyak minum air masak,kelebihan banyak minum air masak,kerap kencing selepas minum air,kebaikan minum air banyak,kesan minum air masak banyak,khasiat air suam,kebaikan kerap kencing,kelebihan minum air masak dengan banyak,kelebihan minum air kosong banyak,keburukan minum air mineral,kesan minum air banyak,kepentingan minum air kosong,kerap kencing buang toksin,minum air masak 8 gelas sehari,kesan minum air banyak waktu malam,kebaikan kencing kerap,kelebihan minum air banyak,kebaikan air suam untuk wajah,kebaikan air masak untuk kulit,air masak vs air tapis,air masak vs air mineral,khasiat air suam untuk kulit,selalu sesak kencing setelah minum air putih setelah bangun tidur,minum air suam sebelum tidur,manfaat air kosong,kelebihan minum banyak air masak,kepentingan minum air masak,kebaikan dan keburukan air,cara meneutralkan air kencing,kebaikan mineral water,amalan minum air masak,kebaikan minum glukosa,kebaikan minum air putih banyak,kebaikan meminum air putih,keburukan air mineral semulajadi,kenapa kerap kencing selepas minum air,khasiat air mineral semulajadi,kesan minum air mineral,kesan minum air putih,kesan minum air pada waktu malam,khasiat meminum air kosong,kesan minum air masak,apakah air mineral boleh dimasak,kebaikan minum banyak air,adakah vitamin larut air akan larut ketika minum,beza air mineral dan air masak,kelebihan minum air masak mengikut islam,kepentingan minum air putih,kepentingan ait mineral,beza air mineral dan ro water,kebaikan banyak minum air kosong,Kelebihan minum air masak banyak,faedah faedah dalam air mineral,air mineral,kebaikan minum air kosong 8 gelas sehari,fungsi air kosong,kebaikan minum air kosong ketika hamil,kelebihan dan keburuka minum air mineral berlebihan,kelebihan dan kekurangan air,faedah minum air masak,kebaikan minum air masak selepas bangun tidur,kelebihan dan kekurangan air mineral,kebaikan minum air byk,kebaikan minum air suam sebelum tidur,keburukan minum air kosong,kebaikkan minum air putih,kebaikan bali,kelebihan air glukosa,kandungan air masak,kebaikan dan keburukan minum air putih,kebaikan tidak makan malam,ibu kuat minum air masak,henti kencing banyak,kebaikan minum banyak air kerap kencing,hasiat air masak,kebaikan minum air yang banyak,karangan kepentingan air mineral,kesan minum air bali semasa mengandung,BANYAK MINUM AIR MASAK,kelebihan minum air suam,kerap kencing lepas minum air,apakah kebaikan air,bagus minum air banyak,air mineral tak elok,keburukan kerap kencing,baby minum air berapa liter satu hari,kepentingan pengambilan air masak,apakah sparkling water baik di minum?,kenapa air putih tak baik untuk baby,kesan memasak semula air yang di rawat,adakan air mineral mengandungi protien,kelebihan kerap kencing,penyakit sebab minum air tak masak,perbezaan air mineral dengan air masak,Manfaat minum air masak,minum air putih khasiat,kinum air masak sebelum minum air glukos,minum air kosong banyak,khasiat minum air putih yang banyak,minum barli untuk baby kulit putih,khasiat minum banyak air,kuat kencing selepas minum air putih,khasiat air barli untuk ibu mengandung,minum air putih,kesan minum air banyak waktu malsm,mineral water menyebabkan sakit buah pinggang?,khasiat air masak ketika hamil,kesan minum air putih pada kulit muka,pengambilan herbalife kencing kenapa?,toksin keluar melalui air kencing,kesan minum air mineral banyak,mana lebih baik air ais air suam air mineral,kesan minum air masak berlebihan,kesan terlalu banyak minum air,sebab perlu minum air suam atau mineral,risiko minum mineral water,manfaat air masak,khasiat air,sebab air kencing selalu keluar,manusia memerlukan air,minum air masak banyak asyik kencing,minum air tapis atau air masak,minum air mineral semasa hamil,Khasiat minum air yg sudah masak,minum aura white sakit kepala,minum air kosong boleh turunkan darah tinggi,minum air suam,MINUM BANYAK AIR,minum banyak air masak,minum air masak atau air meneral,minum air putih banyak kencing trua,minum air putih dalam jumlah banyak sering kencing,minum air mineral berlebihan,minum air putih cegah diabetes,minum air mineral,minum air meneral tak elok,minum air masak boleh kuruskan badan,minum air masak banyak boleh turunkan tekanan darah tinggi,minum air putih selalu nak kencing,minum air suam selepas bangun tidur,minum air nasi sebelum masak,minum banyak air tapi kurang kencing,rahsia minum byk air ais dlm islam,risiko kurang minum air putih semasa hamil,sejauh mana berpuasa boleh menurunkan badan,sejauh mana keberkesanan air barli,sering kencing dapat menurunkan berat badan,sering minum air masak ketika mengandung,tahap keperluan air suam dalam sehari untuk ibu mengandung,tak baik minum banyak pada waktu malam,tentang air kosong,toksin air mineral,tujuan minum air lebih ketika makan vitamin,tujuan minum air putih,vitamin c air kosong,www kebaikan air,yhs-newnet,rahsia air suam,petua minum air kosong,minum banyak asyik nak kencing elok ke,minum barli amalan ibu mengandung,perbezaan air masak dengan mineral,minum kopi barli waktu petan,minum nescafe waktu malam,minum teh kuat kencing,monum air tidak dimasak semasa hamil,peluh itu adkah lemak,toksin dibuang melalui air Kencing,penggunaan air suam untuk baby,pening kepala apabila minum minuman bergula,pentingnya air kosong,pentingnya mengkonsumsi air masak,perbezaan air masak dan air mineral,petua kerap buang air kecil,zat putih ketika air memasak,kesan minum air barli berlebihan,khashat air masak,khasiat air bali untuk ibu mengandung,khasiat air barli,KHASIAT AIR BARLI DGN MENGANDUNG,khasiat air barli untuk bayi,khasiat air barli untuk kencing manis semasa hamil,khasiat air kencing,khasiat air kepada badan,khasiat air kosong/,kesan sampingan air barli,khasiat air masak untuk ibu hamil,khasiat air masak untuk kulit,khasiat air masak untuk penyakit jantung,khasiat ait masak,khasiat dan kekurangan air masak,kewajaran buang air kecil setiap hari,keunggulan mineral water,kesan minum air kosong,kesan minum air kosong berlebihan,Kesan minum air kosong ke tubuhbadan dan kecantikan,kesan minum air masak ketika hamil,kesan minum air masak menyebabkan pembuangan air kecil terlalu kerap,kesan minum air mineral berlebihan,kesan minum air mineral berlebihan ketika mengandung,kesan minum air mineral berlebihan selepas pembedahan,kesan minum air suam banyak ketika mengandung,kesan minum air yang banyak,kesan pengambilan air masak berlebihan,kesan sampingan air gau,kesan sampingan minum kangen water,kesan wanita minum air lebih gelas,ketika minum kangen water toksin keluar melalui apa,khasiat irt kosong,khasiat minum air,manfaat air matang,manfaat kencing selepas bangun tidur,manfaat minum air gula,manfaat minum air matang saat bgn tidur,manfaat selalu buang air kecil,manusia memerlukan air sebanyak mana satu hari,minum air apa untuk putih,minum air bagus,minum air bali ketika hamil,minum air banyak,minum air banyak kerap kencing,minum air banyak tapi kencing tidak kerap pada saat kehamilan,minum air buang toksin,minum air dan berak kencing,minum air gula semasa mengandung,manfaat air kencing bagi kulit wajah: Bahaya Minuman,mamfaat minum air masak,khasiat minum air bali,khasiat minum air bali ketika hamil,khasiat minum air barli,khasiat minum air putih,Khasiat minum air suam 8 gelas sehari,khasiat mnum air kosong sebelum tido,Khasiat nasi,khasiat:minum air masak sebaik bangun tidur pagi,kita minum air untuk apa?,komplikasi minum air masak banyak,kulit putih sebab banyak minum air kosong,kurang minum air masak,mafaat air kosong,makan vitamin kerap kencing,maksud masak air,Minum air kosong 8 gelas mampu membersihkan wajah daripada cela,Kebaikkan selalu minum air suam,keburukan air masak,kepentingan meminum air kosong,kebaikkan air kosong,kepentingan buang air besar,kepentingan munum air kosong 3liter,kepentingan air masak untuk kulit dari segi kajian,kebaikkan air putih,keburukan air barli,kebaikkan dan keburukkan minum air kosong waktu malam,kepentingan minum 8 gelas air sehari,keburukan air,kebaikn selalu berak,kebaikkan minum air masak,kebaikkan minum air masak sebelum tidur,kepentingan minum air kosong untuk kulit,kepentingan minum banyak air,kepentingan pengagihan makanan kepada o kurang bernasib baik,kebaikan minum sup,kesan buruk air mineral,KESAN DARI MINUM AIR MASAK,kesan kuat minum mineral,Kesan memasak semula air mineral,kebaikan & keburukan minum air,kesan minum air banyak semasa mengandung,kebaikan minum air masak dengan banyak,kelebihan berak,kebaikan minum air putih waktu pagi,kesan banyak minum air mineral,keperluan air masak,KEPERLUAN AIR KOSONG,keperluan air putih,kebaikan minum air tapis,keperluan minum air masak sehari,kerap kencing adalah baik untuk ginjal,kerap kencing sebelum tidur,kesan air sedikit kurang dalam badan ibu mebgandung,kebaikan minum air masak 2litter,kepentingan air kosong,kelebihan dan kekurangan ubat cuvarlix,kelebihan banyak minum air putih,kelebihan minum air masak untuk kecantikan kulit,kelebihan banyak minum air pada tubuh,kelebihan minum air putih bila bangun tidur,kelebihan banyak air,kelebihan air yang dimasak dengan air mineral,kelebihan air tapai,kelebihan air mineral dan keburukan,kelebihan minum bnyak air,kelebihan minum air masak untuk kecantikan,kelebihan minum air bali,KELEBIHAN DAN KEKURANGAN MINUM AIR BERLEBIHAN,kelebihan dan kelemahan gelas,kelebihan mengambil air kosong,kelebihan mineral water,kelebihan minu air,kelebihan minu banyak air,kelebihan dan keburukan minum air lebih,kelebihan dan keburukan air mineral,kelebihan minum 3 liter air masak,kelebihan minum mineral water berbanding air masak,kelebihan dan kekurangan minum air,kelebihan air mani,ais punca kerap kencing,kenapa minum air putih kencing terus,keburukan minum air kosong diwaktu malam,keburukan minum air kosong banyak,kenapa selalu membuang air kecil setelah minum air suam,kenapa sering kencing ketika sering minum air putih,keburukan kurang minum air,kenapa setiap minum air putih malah pusing,keburukan ait putih,kenapa kerap kencing minum air putih,kenapa banyak minum air putih malah sering kencing?,kelebihan pemakanan mineral,kelevihan minumair masak,kelibihan minum air masak,kelbihan minum air kosong,kegunaan memasak air,kegunaan air putih,keburukan minum nescafe,kenapa asyik nak kencing minum herbalife,keburukan minum ais,kenapa tak boleh minum air masak waktu pagi selepas bangun tido,bolehkah perempuan mengandung minum air bali,bagus ke kangen water,bagaimana lemak keluar sewaktu kencing,asyik buang air bila minum ai,apakah khasiat minum air?,Apakah kebaikan minum air putih,apakah kebaikan minum air kosong,apakah kebaikan minum air banyak,apakah banyak minum air putih dapat menyebabkan kencing terus?,apa maksud air masak?,apa khasiat minum air masak,apa khasiat minum air kosong,apa khasiat air masak,apa khasiat air kosong,apa kegunaan minum banyak air masak,apa keburukan minum lebih air,bagus mana kangen water sama axogy,banyak minum air kosong,bolehkah memasak air meneral,bolehkah manusia hidup tanpa air,boleh ke air alkali dimasak,beza air mineral dengan air masak,2 liter air putih kebaikannya,berapa liter ketika hamil,berapa liter air masak aura white,berapa lama manusia yang sihat boleh hidup tanpa air,berapa gelas shari badan memerlukan air?,barli bagus ke untuk kecing manis?,banyakin minum air masak,banyakin minum air kosong,banyak minum banyak buang air kecil,banyak minum air putih tapi kenapa pinggang malah sakit?,banyak minum air putih selalu ingin kencing,apa kebaikkan minum air ketika mengandung,Apa kebaikan minum air 7gelas,ap kelibihannya air aqua n cleo,air masak berapa kalori,air masak atau tapis,air masak atau air tapis,Air masak apa termasuk air alkali,air kosong untuk buang toksin,air kosong untuk badan,air kencing keluarkan kelori,air barli untuk ibu mengandung,air bali bagus untuk kulit,air apa yg lebih baik di minum aqua atau kangen air,air alkali vs air mineral,adakah minum air masak boleh menurunkan tekanan darah tinggi,adakah air mineral bagus?,adakah air kencing putih tiada toksin,8gelas persamaan berapa liter?,air masak dapat membersihkan wajah,air masak khasiat,amalan sebelum tidur ibu hamil,amalan minum air kosong,ais kencing hancing atau tak,air untuk minum,air tidak masak,air suam boleh menurunkan tekanan darah,air RO vs air masak,air putih ubat,air miniral kelebihan dan kekurangannya,Air mineral vs air kosong,air mineral hidroge,air mineral d masak,air mineral atau air masak,air meneral,air masak vs air ro,3 liter air banyak mana,Bolehkah wanita hamil minum air masak,kebaikan minum air madak,KEBAIKAN DAN KEGUNAAN MINERAL COFFEE,kebaikan dan keburukan tapai,kebaikan dan keburukan minum air kosong,kebaikan dan keburukan minum air berlebihan,kebaikan dan keburukan mineral,kebaikan dan keburukan menggunakan air,kebaikan dan keburukan mandi air panas suam,kebaikan dan keburukan air mineral pada badan manusia,kebaikan berak setiap hari,kebaikan berak selepas makan,KEBAIKAN BANYAK MINUM AIR SUAM,kebaikan banyak kencing,kebaikan badan kita,kebaikan aqua air mineral,kebaikan air utk badan,kebaikan kerap buang air kecil,kebaikan makan sebelum jam 8,kebaikan minum air kosong untuk kulit muka,kebaikan minum air kosong selepas bgn tidur dlm islam,kebaikan minum air kosong sebanyak 2 liter,kebaikan minum air dengan banyak,kebaikan minum air barli untuk kesuburan,kebaikan minum air barli masa hamil,kebaikan minum air barli,kebaikan minum air 3 liter,kebaikan minerel eden,kebaikan mineral,kebaikan meminum air mineral,kebaikan meminum air masak,kebaikan meminum air kosong 8 gelas sehari,kebaikan makan vitamin c,kebaikan makan ubat sebelum tidur,kebaikan air suam,kebaikan air semulajadi,kebaikan air putuh,hasiat minum air kosong,hasiat air putih,hadis penting minum air masak waktu pagi,fungsi air masak,fungsi air di masak?,faideh alkahfi,faedah minum banyak air,faedah minum air putih,faedah minum air banyak,faedah air masak,faedah air bali,faedah air,fadilat kuar 3 ari,doktor kenpa minum air masak sering kencing,cara minum air putih,ibu mengandung elok ke minum air kosong banyak-banyak,jelaskan manfaat air putih bagi tubuh manusia? dan mengapa kita perlu minum air putih?,kebaikan air mineral kepada seseorang,kebaikan air masak pada kulit zakar,kebaikan air gekukosa,kebaikan air dalam menyembuhkan penyakit,kebaikan air dalam badan,kebaikan air barli kepada tubuh,kebaikan air barli,kebaikam minum air suam,kasiat minum yg banyak,Kasiat minum air kosong,Kasiat kosong,karangan kelebihan air putih kepada tubuh kita,kaedah untuk ibu hamil buang air kencing,jumlah kalori dalam air masak,jika makan selepas minum herbalife kurang dari 3 jam,cara makan b komplek

{ 2 comments… read them below or add one }

haus December 2, 2012 at 2:12 pm

thanks :)

Reply

Bedak Arab April 19, 2013 at 7:58 am

Bawalah air masak kemana-mana sahaja anda pergi…

Reply

Leave a Comment

Jawatan kosong: Pekerja Part-Time Di Perlukan
Mempunyai Masalah Rambut Gugur?

Previous post:

Next post: