≡ Menu

Kebaikan Dan Khasiat Kacang Tanah

kacang-tanah-copy

Kacang tanah mengandungi protin yang tinggi, zat besi, vitamin E dan kalsium, vitamin B kompleks dan Fosforus.

Kacang tanah sering disalah anggap sebagai penyebab tumbuhnya jerawat, malah kandungan protin dalam kacang tanah adalah jauh lebih tinggi dari dagaging, telur dan kacang soya.

Ia juga mengandungi amino asid yang tinggi. Minyak dari kacang tanah adalah sumber terbaik pencuci perut. Bagi menambah kandungan susu badan bagi ibu yang menyusukan bayinya, digalak mengambil kacang tanah yang dipanggang bersama susu kambing.

Kacang tanah juga dikatakan mengandungi bahan yang dapat membina ketahanan tubuh bagi menentang penyakit batuk kering. Mengambil satu auns kacang tanah lima kali seminggu dilaporkan dapat mencegah penyakit jantung. Memakan segenggam kacang tanah setiap hari terutama pesakit kencing manis dapat membantu kekurangan zat.

Incoming search :

kebaikan dan keburukan makan kacang tanah,khasiat kacang untuk ibu mengandung,khasiat kacang tanah bagi vagina,khasiat kacang tanah,khasiat kacang soya untuk ibu mengandung,Khasiat kacang shandong,khasiat kacang kepada lelaki,khasiat kacang dal untuk ibu hamil,khasiat kacang dal,khasiat kacang batu,kesan MAKAN kacang masa batuk,keburukan makan kacang tanah ketika hamil,kebaikan mentega kacang,kebaikan kacang tanah untuk lelaki,khasiat minyak kacang tanah

0 comments… add one

Leave a CommentNext post:

Previous post: