≡ Menu

Kebaikan Dan Khasiat Kacang Tanah

ADVERTISEMENT Pelita Raya Solar

kacang-tanah-copy

Kacang tanah mengandungi protin yang tinggi, zat besi, vitamin E dan kalsium, vitamin B kompleks dan Fosforus.

Kacang tanah sering disalah anggap sebagai penyebab tumbuhnya jerawat, malah kandungan protin dalam kacang tanah adalah jauh lebih tinggi dari dagaging, telur dan kacang soya.

Ia juga mengandungi amino asid yang tinggi. Minyak dari kacang tanah adalah sumber terbaik pencuci perut. Bagi menambah kandungan susu badan bagi ibu yang menyusukan bayinya, digalak mengambil kacang tanah yang dipanggang bersama susu kambing.

Kacang tanah juga dikatakan mengandungi bahan yang dapat membina ketahanan tubuh bagi menentang penyakit batuk kering. Mengambil satu auns kacang tanah lima kali seminggu dilaporkan dapat mencegah penyakit jantung. Memakan segenggam kacang tanah setiap hari terutama pesakit kencing manis dapat membantu kekurangan zat.

 

Incoming search :

khasiat kacang kuda,kebaikan kacang tanah,khasiat kacang tanah,khasiat kekacang,kacang tanah,kebaikan kacang kuda,khasiat kacang parang,kebaikan dan keburukan kacang hijau,kasiat kacang tanah,manfaat akar kacang tanah,khasiat kacang bendi untuk lelaki,kesan makan kacang semasa mengandung,kacang kuda rebus untuk ibu mengandung,kepentingan kacang hijau,khasiat kacang untuk lelaki,akar kacang tanah untuk tinggi,khasiat akar kacang tanah,kacang tanah untuk ibu mengandung,khasiat makan kacang,manfaat kacang tanah untuk ibu menyusui,khasiat bendi untuk ibu mengandung,khasiat kacang,manfaat kacang dhal untuk kesihatan,khasiat kacang dal,khasiat kacang hijau untuk orang mengandung,makan khasiat,khasiat kacang kuda untuk ibu mengandung,makan kacang goreng keburukan nya,makan kacang dal,lelebihan dan kekurangan lelaki tinggi,khasiat makan kacang tanah semasa menyusukan bayi,kesan memakan kacang tanah bagi yang berjerawat,kebaikan kacang tanah untuk lelaki,kebaikan kacang tanah untuk ibu mengandung,kebaikan kacang,kebaikan dan keburukkan makan kacang,kebaikan dan keburukankacang tanah,kebaikan dan keburukan kacang parang,kacang untuk ibu mengandung,kacang tanah untuk wanita hamil,kebaikan makan kacang tanah,keburukan kacang merah untuk kesihatan,keburukan kacang tanah,kepentingan bendi untuk penghamilan,kenapa kacang tanah disebut sebagai pencuci perut,kelebihan makan kacang,kelebihan kacang tanah,kelebihan kacang kuda,kelebihan kacang hijau,keburukan makan kacang tanah,keburukan makan kacang,KACANG PARANG UNTUK WANITA HAMIL

0 comments… add one

Leave a CommentNext post:

Previous post: