Monday, April 21, 2014

You are here: Home > Maklumat Kesihatan > Kebaikan Dan Khasiat Kacang Tanah

Kebaikan Dan Khasiat Kacang Tanah

by Cahaya Purnama

kacang-tanah-copy

Kacang tanah mengandungi protin yang tinggi, zat besi, vitamin E dan kalsium, vitamin B kompleks dan Fosforus.

Kacang tanah sering disalah anggap sebagai penyebab tumbuhnya jerawat, malah kandungan protin dalam kacang tanah adalah jauh lebih tinggi dari dagaging, telur dan kacang soya.

Ia juga mengandungi amino asid yang tinggi. Minyak dari kacang tanah adalah sumber terbaik pencuci perut. Bagi menambah kandungan susu badan bagi ibu yang menyusukan bayinya, digalak mengambil kacang tanah yang dipanggang bersama susu kambing.

Kacang tanah juga dikatakan mengandungi bahan yang dapat membina ketahanan tubuh bagi menentang penyakit batuk kering. Mengambil satu auns kacang tanah lima kali seminggu dilaporkan dapat mencegah penyakit jantung. Memakan segenggam kacang tanah setiap hari terutama pesakit kencing manis dapat membantu kekurangan zat.

Incoming search :

khasiat kacang tanah,kebaikan kacang tanah,keburukan kacang tanah,khasiat akar kacang tanah,kebaikan dan buruk kacang tanah,kelebihan kacang,kesan makan kacang tanah,khasiat kacang menglembu,akar kacang tanah untuk tinggi,khasiat kacang gajus,kebaikan mentega kacang,khasiat kacang panggang,keburukan kacang,khasiat kacang tanah goreng,kebaikan kacang pis,kebaikan kacang panggang,apakah khasiat kacang gajus panggang,kasiat akar kacang tanah,khasiat kacang gajus untuk lelaki,khasiat kacang tanah goreng ?,khasiat kacang tanah untuk badan,khasiat kacang pis,Khasiat gajus untuk kanak kanak,khasiat makan kacang tanah,Khasiat mentaga kacang,makan kacang menyusu,kelebihan kekacang,kelebihan kacang tanah kepada ibu,kelebihan kacang tanah,apakah kebaikan dan keburukan kacang tanah,apakah kegunaan akar kacang,kacang kelebihan,kacang mengelembu untuk pesakit diabetes,kacang menlambu khasiatnya,kacang gajus untuk ibu menyusu,kebaikan kacang,kebaikan kacang gajus,kebaikan kacang untuk lelaki,keburukan dan kebaikan kacang tanah,keburukan dan kebaikan tanah loam,kebaikan makan kacang,keburukan kacang tanah pd wajah,kelebihan dan kekurangan kacang tanah,apa khasiat kacang gajus

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jawatan kosong: Pekerja Part-Time Di Perlukan
Mempunyai Masalah Rambut Gugur?

Previous post:

Next post: