≡ Menu

Kebaikan Dan Khasiat Kacang Tanah

cara buat duit dengan affiliate

kacang-tanah-copy

Kacang tanah mengandungi protin yang tinggi, zat besi, vitamin E dan kalsium, vitamin B kompleks dan Fosforus.

Kacang tanah sering disalah anggap sebagai penyebab tumbuhnya jerawat, malah kandungan protin dalam kacang tanah adalah jauh lebih tinggi dari dagaging, telur dan kacang soya.

Ia juga mengandungi amino asid yang tinggi. Minyak dari kacang tanah adalah sumber terbaik pencuci perut. Bagi menambah kandungan susu badan bagi ibu yang menyusukan bayinya, digalak mengambil kacang tanah yang dipanggang bersama susu kambing.

Kacang tanah juga dikatakan mengandungi bahan yang dapat membina ketahanan tubuh bagi menentang penyakit batuk kering. Mengambil satu auns kacang tanah lima kali seminggu dilaporkan dapat mencegah penyakit jantung. Memakan segenggam kacang tanah setiap hari terutama pesakit kencing manis dapat membantu kekurangan zat.

 

Incoming search :

khasiat kacang kuda,kebaikan kacang tanah,khasiat kacang tanah,khasiat kekacang,kebaikan dan keburukan kacang hijau,kebaikan kacang kuda,khasiat kacang parang,khasiat kacang bendi untuk lelaki,kacang kuda rebus untuk ibu mengandung,keburukan makan kacang tanah,khasiat kacang tanah untuk ibu mengandung,keburukan kacang,keburukan kacang tanah,kesan makan ka,kesan makan kacang,kesan makan keka,kesan baik makan kacang,kesan makan kacang goreng,khasiat bendi untuk ibu mengandung,manfaat kacang kuda,khasiat kacang shandong,khasiat kacang hijau untuk orang mengandung,khasiat kekacang untuk ibu mengandung,khasiat makan kacang tanah semasa menyusukan bayi,makan kacang,makan kacang tanah semasa mengandung,manfaat dan keburukan makan kacang goreng,kelebihan kacang tanah,kelebihan kacang hijau,Keistimewaan kacang,kebaikan dan keburukan makan kacang,kebaikan dan keburukan kacsng,kebaikan dan keburukan kacang tanah,kebaikan dan keburukan kacang dal,kebaikan dan keburukan kacang,kandungan kacang tanah,kacang kelebihan,hasiat kacang parang,kebaikan dan keburukan makan kacang tanah,Kebaikan kacang,kebaikan kacang kuda rebus,keburukan makan kacang bindiri,keburukan makan kacang bendi,keburukan makan kacang,keburukan kacang parang,kebaikan makan kacang tanah,kebaikan kekacang,kebaikan kacang tanah untuk ibu hamil,kebaikan kacang parang,elokkah kacang makan ketika hamil

Comments

0 comments… add one

Leave a CommentNext post:

Previous post: