≡ Menu

Kebaikan Dan Khasiat Kacang Tanah

kacang-tanah-copy

Kacang tanah mengandungi protin yang tinggi, zat besi, vitamin E dan kalsium, vitamin B kompleks dan Fosforus.

Kacang tanah sering disalah anggap sebagai penyebab tumbuhnya jerawat, malah kandungan protin dalam kacang tanah adalah jauh lebih tinggi dari dagaging, telur dan kacang soya.

Ia juga mengandungi amino asid yang tinggi. Minyak dari kacang tanah adalah sumber terbaik pencuci perut. Bagi menambah kandungan susu badan bagi ibu yang menyusukan bayinya, digalak mengambil kacang tanah yang dipanggang bersama susu kambing.

Kacang tanah juga dikatakan mengandungi bahan yang dapat membina ketahanan tubuh bagi menentang penyakit batuk kering. Mengambil satu auns kacang tanah lima kali seminggu dilaporkan dapat mencegah penyakit jantung. Memakan segenggam kacang tanah setiap hari terutama pesakit kencing manis dapat membantu kekurangan zat.

Incoming search :

KHASIAT KACANG TANAH,Keburukan kacang,akar kacang tanah untuk tinggi,kebaikan kacang tanah,kebaikan dan keburukan kacang,kelebihan kacang,khasiat kacang,khasiat kacang soya untuk lelaki,kebaikan makan kacang tanah,kebaikan makan rempeyek,susu lembu udang dan kacang makanan yang mengandungi,keburukan makan kacang,Mamfaat tunas kacang tanah,keburukan makan kacang tanah,kekurangan dan kelebihan kacang,kelebihan dan keburukan kacang,KHASIT MAKAN KACANG,kelebihan kacang panggang,kelebihan kacang tanah,kesan makan kacang ketika hamil,KHASIAT MAKAN KACANG TANAH,khasiat kacang untuk ibu mengandung,khasiat kacang goreng,khasiat kacang menglembu,khasiat kacang rebus,khasiat kacang tanah bagi wanita hamil,kesan makan kacang tanah,kebaikan makan kacang ketika mengandung,akar kacang tanah,kebaikan dan buruk kacang tanah,kacang tanah untuk ibu hamil,kacang tanah khasiat,kacang tanah ibu mengandung,kacang tanah,ibu mengandung makan kacang,hamil makan kacang panggang,faedah kacang tanah,apakah kesan apabila makan kacang tanah berbubuk,kebaikan dan keburukan kacang soya untuk wanita,kebaikan dan keburukan kacang tanah,kebaikan makan kacang,kebaikan kacang tanah untuk lelaki,kebaikan kacang tanah untuk ibu mengandung,kebaikan kacang shandong,kebaikan kacang panggang,kebaikan kacang,kebaikan ibu mengandung makan kacang,kebaikan dan keburukan susu kacang soya untuk ibu hamil,kebaikan dan keburukan memakan kacang,kebaikan dan keburukan makan kacang mede,apa kebaikan makan kacang

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment