Saturday, August 30, 2014

You are here: Home > Maklumat Kesihatan > Kebaikan Dan Khasiat Kacang Tanah

Kebaikan Dan Khasiat Kacang Tanah

by Cahaya Purnama

kacang-tanah-copy

Kacang tanah mengandungi protin yang tinggi, zat besi, vitamin E dan kalsium, vitamin B kompleks dan Fosforus.

Kacang tanah sering disalah anggap sebagai penyebab tumbuhnya jerawat, malah kandungan protin dalam kacang tanah adalah jauh lebih tinggi dari dagaging, telur dan kacang soya.

Ia juga mengandungi amino asid yang tinggi. Minyak dari kacang tanah adalah sumber terbaik pencuci perut. Bagi menambah kandungan susu badan bagi ibu yang menyusukan bayinya, digalak mengambil kacang tanah yang dipanggang bersama susu kambing.

Kacang tanah juga dikatakan mengandungi bahan yang dapat membina ketahanan tubuh bagi menentang penyakit batuk kering. Mengambil satu auns kacang tanah lima kali seminggu dilaporkan dapat mencegah penyakit jantung. Memakan segenggam kacang tanah setiap hari terutama pesakit kencing manis dapat membantu kekurangan zat.

Incoming search :

KHASIAT KACANG TANAH,Keburukan kacang,kebaikan kacang tanah,khasiat kacang soya untuk lelaki,akar kacang tanah untuk tinggi,kebaikan makan kacang tanah,khasiat kacang,kelebihan dan keburukan kacang,keburukan makan kacang tanah,keburukan makan kacang,akar kacang tanah,kelebihan kacang,kelebihan kacang panggang,kesan makan kacang ketika hamil,kesan makan kacang tanah,khasiat kacang goreng,khasiat kacang menglembu,khasiat kacang tanah bagi wanita hamil,KHASIAT MAKAN KACANG TANAH,KHASIT MAKAN KACANG,kebaikan makan kacang ketika mengandung,kebaikan kacang tanah untuk lelaki,apakah kesan apabila makan kacang tanah berbubuk,faedah kacang tanah,ibu mengandung makan kacang,kabaikan kacang tanah,kacang tanah,kacang tanah ibu mengandung,kacang tanah untuk ibu hamil,kebaikan dan keburukan kacang,kebaikan dan keburukan kacang soya untuk wanita,kebaikan dan keburukan makan kacang mede,kebaikan dan keburukan memakan kacang,kebaikan dan keburukan susu kacang soya untuk ibu hamil,kebaikan ibu mengandung makan kacang,kebaikan kacang,kebaikan kacang panggang,kebaikan kacang shandong,kebaikan kacang tanah untuk ibu mengandung,susu lembu udang dan kacang makanan yang mengandungi

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Mempunyai Masalah Rambut Gugur?

Previous post:

Next post: