Wednesday, July 30, 2014

You are here: Home > Maklumat Kesihatan > Kebaikan Dan Khasiat Kacang Tanah

Kebaikan Dan Khasiat Kacang Tanah

by Cahaya Purnama

kacang-tanah-copy

Kacang tanah mengandungi protin yang tinggi, zat besi, vitamin E dan kalsium, vitamin B kompleks dan Fosforus.

Kacang tanah sering disalah anggap sebagai penyebab tumbuhnya jerawat, malah kandungan protin dalam kacang tanah adalah jauh lebih tinggi dari dagaging, telur dan kacang soya.

Ia juga mengandungi amino asid yang tinggi. Minyak dari kacang tanah adalah sumber terbaik pencuci perut. Bagi menambah kandungan susu badan bagi ibu yang menyusukan bayinya, digalak mengambil kacang tanah yang dipanggang bersama susu kambing.

Kacang tanah juga dikatakan mengandungi bahan yang dapat membina ketahanan tubuh bagi menentang penyakit batuk kering. Mengambil satu auns kacang tanah lima kali seminggu dilaporkan dapat mencegah penyakit jantung. Memakan segenggam kacang tanah setiap hari terutama pesakit kencing manis dapat membantu kekurangan zat.

Incoming search :

kebaikan kacang tanah,akar kacang tanah,kebaikan makan kacang tanah,kelebihan dan keburukan kacang,khasiat kacang,khasiat kacang soya untuk lelaki,KHASIAT KACANG TANAH,KHASIAT MAKAN KACANG TANAH,KHASIT MAKAN KACANG,kebaikan makan kacang ketika mengandung,kebaikan kacang tanah untuk lelaki,kebaikan kacang tanah untuk ibu mengandung,kebaikan kacang shandong,kebaikan kacang,kebaikan dan keburukan makan kacang mede,kacang tanah untuk ibu hamil,kacang tanah ibu mengandung,kacang tanah,kabaikan kacang tanah,susu lembu udang dan kacang makanan yang mengandungi

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jawatan kosong: Pekerja Part-Time Di Perlukan
Mempunyai Masalah Rambut Gugur?

Previous post:

Next post: