≡ Menu

Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

buah-kering-copy

Walaupun telah mengalami proses pengeringan namun khasiat buat-buahan ini masih tetap tersimpan baik. Selain itu ia juga enak bila di makan.

Prun – ia amat kaya dengan serat, potassium dan antioksida. Lima biji buah prum adalah bersamaan dengan 100 kalori.

Kismis – buah anggur yang telah dikeringkan ini merupakan sumber zat besi yang paling baik untuk tubuh. Kandungan seratnya sama ada yang larut ataupun tidak larut dapat membantu system penghadaman  dan juga mengurangkan kolestrol dalam badan.

Ceri kering – ia adalah cara paling “enak” untuk mendapatkan bekalan potassium dan vitamin A dalam diet anda.

Kurma – seperti buah-buahan kering yang lain, kurma ini mengandungi karbohidrat. Tiga biji kurma memberikan anda potassium yang tinggi dan hanya mempunyai 96 kalori.

Aprikot kering – buah ini mengandungi zat besi, potassium, beta karotena dan serat yang sangat tinggi.

Buah tin kering – ia membantu mengurangkan “kolestrol jahat “. Selain membekalkan serat yang banyak, buah tin juga mengandungi kalsium, besi, vitamin B6, vitamin E dan juga potassium

Duit Tambahan Dengan Hanphone

Incoming search :

khasiat buah tin,khasiat buah tin kering,buah tin,khasiat kurma kering,buah aprikot,khasiat aprikot kering,khasiat buah aprikot kering,kebaikan buah tin,kelebihan aprikot kering,buah aprikot kering,kebaikan potassium,buah kering,kelebihan buah aprikot,kelebihan buah tin,khasiat aprikot,khasiat buah aprikot,khasiat jus buah tin,khasiat buah kering,buah tin kering,Aprikot kering,buah tin untuk ibu hamil,kebaikan aprikot,kebaikan makan buah kering,buah kering untuk ibu hamil,khasiat buah tin dn apricot,apricot untuk ibu mengandung,khasiat dried apricots untuk ibu hamil,khasiat buah peach,khasiyat buah Tin,manfaat apricot,manfaat buah aprikot,khasiat buah kiwi kering,buah peach untuk ibu hamil,kebaikan buah aprikot,kebailan protasium,kelebihan apricot,kebaikan aprikot kering,kasiat buah aprikot,Kanser- kelebihan buah tin,cara makan buah tin kering,khasiat buah anggur kering,apricot kalsiatnya,khasiat buah kana,manfaat kurma kismis dan tin

1 comment… add one

Leave a CommentNext post:

Previous post: