≡ Menu

Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

buah-kering-copy

Walaupun telah mengalami proses pengeringan namun khasiat buat-buahan ini masih tetap tersimpan baik. Selain itu ia juga enak bila di makan.

Prun – ia amat kaya dengan serat, potassium dan antioksida. Lima biji buah prum adalah bersamaan dengan 100 kalori.

Kismis – buah anggur yang telah dikeringkan ini merupakan sumber zat besi yang paling baik untuk tubuh. Kandungan seratnya sama ada yang larut ataupun tidak larut dapat membantu system penghadaman  dan juga mengurangkan kolestrol dalam badan.

Ceri kering – ia adalah cara paling “enak” untuk mendapatkan bekalan potassium dan vitamin A dalam diet anda.

Kurma – seperti buah-buahan kering yang lain, kurma ini mengandungi karbohidrat. Tiga biji kurma memberikan anda potassium yang tinggi dan hanya mempunyai 96 kalori.

Aprikot kering – buah ini mengandungi zat besi, potassium, beta karotena dan serat yang sangat tinggi.

Buah tin kering – ia membantu mengurangkan “kolestrol jahat “. Selain membekalkan serat yang banyak, buah tin juga mengandungi kalsium, besi, vitamin B6, vitamin E dan juga potassium

 

Incoming search :

khasiat buah tin,khasiat buah tin kering,buah tin,khasiat buah aprikot,khasiat buah aprikot kering,khasiat aprikot kering,khasiat buah kana,buah tin kering,khasiat aprikot,buah aprikot,Aprikot kering,kebaikan buah aprikot,kebaikan aprikot,manfaat apricot,kebaikan buah tin,kebaikan buah kering,kebaikan aprikot kering,khasiat apricot,manfaat buah kering,khasiat buah kering,kebaikan buah aprikot kering,khasiat apricot kering,khasiat buah prune kering,khasiat biji aprikot untuk ibu mengandung,buah prune kering,manfaat apricot kering,buah kana cina,buah aprikot untuk ibu mengandung,khasiat kiwi kering,khasiat buah aprikot kering hamil,khasiat buah apricord,khasiat buah appricot,khasiat buah aprikot untuk ibu hamil,khasiat buah africot,proses pengeringan buah kurma,Khasiat bji apricot,manfaat buah buah kering,manfaat buah aprikot,khasiat kurma buah tin dan kurma untuk ibu mengandung,khasiat prunes untuk ibu mengandung,khasiat kacang aprikot,khasiat dan kandungan camu camu,mafaat buah kana,Mampaat buah kana,khasiat prune,pembekal buah kering,manfaat aprikot kering,khasiat buah prue kering,manfaat biji kana,keburukkan makan buah kana,khasiat biji aprikot kering,khasiat biji apricot,Kebaikan Biji Aprikot,kasiat buah kana,ibu mengandung makan buah tin kering,cara mengeringkan buah kiwi,cara membuat buah kiwi kering,buah-buahan kering,buah tiin buah apricot,buah rinding khasiatnya,buah prune untuk ibu hamil,apricot dan khasiat,buah prune,buah prum,buah kurma merah dan khasitnya,BUAH KERING UNTUK BUMIL,kebaikan buah prun,kebaikan buah prune untuk ibu mengandung,khasiat aprikot untuk ibu hamil,khasiat aprikit kering untuk hamil,kesan buah kering,kelebihan pruning,kelebihan makan buah aprikot,kelebihan buah prune,kelebihan buah prun,kelebihan buah aprikot,kelebihan buah apricot kering,Kelebihan aprikot untuk ibu mengandung,kelebihan aprikot kering,kelebihan apricot kering,kelebihan apricot,kebaikan prune,aprikot

Comments

1 comment… add one

Leave a CommentNext post:

Previous post: