≡ Menu

Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

ADVERTISEMENT  

buah-kering-copy

Walaupun telah mengalami proses pengeringan namun khasiat buat-buahan ini masih tetap tersimpan baik. Selain itu ia juga enak bila di makan.

Prun – ia amat kaya dengan serat, potassium dan antioksida. Lima biji buah prum adalah bersamaan dengan 100 kalori.

Kismis – buah anggur yang telah dikeringkan ini merupakan sumber zat besi yang paling baik untuk tubuh. Kandungan seratnya sama ada yang larut ataupun tidak larut dapat membantu system penghadaman  dan juga mengurangkan kolestrol dalam badan.

Ceri kering – ia adalah cara paling “enak” untuk mendapatkan bekalan potassium dan vitamin A dalam diet anda.

Kurma – seperti buah-buahan kering yang lain, kurma ini mengandungi karbohidrat. Tiga biji kurma memberikan anda potassium yang tinggi dan hanya mempunyai 96 kalori.

Aprikot kering – buah ini mengandungi zat besi, potassium, beta karotena dan serat yang sangat tinggi.

Buah tin kering – ia membantu mengurangkan “kolestrol jahat “. Selain membekalkan serat yang banyak, buah tin juga mengandungi kalsium, besi, vitamin B6, vitamin E dan juga potassium

 

Incoming search :

khasiat buah tin,khasiat buah tin kering,buah tin,khasiat buah aprikot,khasiat aprikot kering,khasiat buah kana,buah tin kering,buah aprikot,khasiat buah aprikot kering,khasiat aprikot,buah apricot,kelebihan buah tin,Aprikot kering,kelebihan buah aprikot,kebaikan buah aprikot,manfaat buah kana,cara makan buah tin kering,buah kering,khasiat buah prune,manfaat buah aprikot kering,cara makan buah tin,manfaat aprikot kering,manfaat apricot,kelemahan buah tempatan,khasiat apricot kering untuk ibu hamil,khasiat biji aprikot kering,khasiat prune kering,khasiat aprikot untuk ibu hamil,rasa buah kana cina,kebaikan aprikot kering,buah tinn,apricot kering,buah aprikot kering,khasiat kurma kering,buah aprikot untuk ibu hamil,khasiat tin kering,biji kurma kering,khasiat prune,khasiat peach,buah kana,khasiat buah prunes kering,khasiat kacang aprikot,khasiat memakan buah tin dan buah anggur,makan buah aprikot kering,Aprikot kering dan prune seperti apa,zat buah kana,teknik makan extra aprikot,apa manfaat buah kana,manfaat prune kering,manfaat konsumsi buah prunks,manfaat konsumsi buah kering,manfaat kiwi dried,khsiat buah apirikot,apricot khasiat,manfaat buah apricot,Buah buahan kering dari cina,manfaat apricot kering,khasiat buah kurma kering,khasiat buah kiwi kering,buah kana cina,kebaikan apiricot,kelebihan aprikot kering,kelebihan apprikot,kekurangan buah kering,kebaikkan buah prun,kebaikan prune kering,kebaikan makan aprikot,kebaikan dried apricot,kebaikan aprikot,kebaikan buah tin,kebaikan buah prune kering,kalori buah buahan kering,ibu hamil makan buah aprikot,khasiat apricot,khasiat buah buahan kering,khasiat buah aprikot untuk ibu mengandung,buah prune kering,kebaikan buah tin kering,khasiat biji buh apricot,buah prunes kering,khasiat biji apricot dan wanita hamil,buah2an kering,buahapricot,fadilat biji aprikot,khasiat apricot kering,kebaikan buah aprikot kering

1 comment… add one

Leave a CommentNext post:

Previous post: