≡ Menu

Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

cara buat duit dengan affiliate

buah-kering-copy

Walaupun telah mengalami proses pengeringan namun khasiat buat-buahan ini masih tetap tersimpan baik. Selain itu ia juga enak bila di makan.

Prun – ia amat kaya dengan serat, potassium dan antioksida. Lima biji buah prum adalah bersamaan dengan 100 kalori.

Kismis – buah anggur yang telah dikeringkan ini merupakan sumber zat besi yang paling baik untuk tubuh. Kandungan seratnya sama ada yang larut ataupun tidak larut dapat membantu system penghadaman  dan juga mengurangkan kolestrol dalam badan.

Ceri kering – ia adalah cara paling “enak” untuk mendapatkan bekalan potassium dan vitamin A dalam diet anda.

Kurma – seperti buah-buahan kering yang lain, kurma ini mengandungi karbohidrat. Tiga biji kurma memberikan anda potassium yang tinggi dan hanya mempunyai 96 kalori.

Aprikot kering – buah ini mengandungi zat besi, potassium, beta karotena dan serat yang sangat tinggi.

Buah tin kering – ia membantu mengurangkan “kolestrol jahat “. Selain membekalkan serat yang banyak, buah tin juga mengandungi kalsium, besi, vitamin B6, vitamin E dan juga potassium

 

Incoming search :

khasiat buah tin,khasiat buah tin kering,buah tin,khasiat buah aprikot,khasiat aprikot kering,khasiat buah aprikot kering,khasiat buah kana,buah tin kering,khasiat aprikot,buah aprikot,Aprikot kering,buah apricot,kebaikan buah aprikot,kebaikan aprikot,khasiat buah prune,kebaikan aprikot kering,khasiat apricot,manfaat buah kering,buah tinn,manfaat apricot,kebaikan buah aprikot kering,kebaikan buah kering,khasiat buah prune kering,khasiat biji aprikot kering,buah aprikot kering,khasiat apricot kering,manfaat apricot kering,buah prune kering,khasiat biji aprikot untuk ibu mengandung,khasiat prune kering,kebaikan buah tin,khasiat kurma kering,buah aprikot untuk ibu mengandung,khasiat buah aprikot untuk ibu hamil,kelebihan apprikot,khasiat buah aprikot kering hamil,khasiat buah apricord,khasiat biji buh apricot,khasiat buah africot,khasiat buah aprikot untuk ibu mengandung,khasiat buah kering,proses pengeringan buah kurma,pembekal buah kering,manfaat konsumsi buah prunks,manfaat buah aprikot,Mampaat buah kana,khsiat buah apirikot,khasiat prune,khasiat dan kandungan camu camu,khasiat buah prunes kering,khasiat buah kurma kering,khasiat buah kiwi kering,teknik makan extra aprikot,kesan buah kering,CARA MEMBUAT BUAH KURMA,cara membuat buah kiwi kering,cara makan buah prun,buah-buahan kering,apricot dan khasiat,buah tiin buah apricot,buah rinding khasiatnya,buah prunes kering,buah prune untuk ibu hamil,buah prune,buah prum,buah kurma merah dan khasitnya,buah kana cina,Buah buahan kering dari cina,buah aprikot untuk ibu hamil,Aprikot kering dan prune seperti apa,ibu hamil makan buah aprikot,ibu mengandung makan buah tin kering,kelebihan makan buah aprikot,kelebihan buah prune,kelebihan buah prun,kelebihan buah apricot kering,Kelebihan aprikot untuk ibu mengandung,kelebihan apricot,BUAH KERING UNTUK BUMIL,kekurangan buah kering,kebaikan prune,kebaikan makan aprikot,kebaikan dried apricot,kebaikan buah tin kering,kebaikan buah prune untuk ibu mengandung,kebaikan buah prun,kebaikan buah apricot,kalori buah buahan kering,aprikot

Comments

1 comment… add one

Leave a CommentNext post:

Previous post: