≡ Menu

Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

buah-kering-copy

Walaupun telah mengalami proses pengeringan namun khasiat buat-buahan ini masih tetap tersimpan baik. Selain itu ia juga enak bila di makan.

Prun – ia amat kaya dengan serat, potassium dan antioksida. Lima biji buah prum adalah bersamaan dengan 100 kalori.

Kismis – buah anggur yang telah dikeringkan ini merupakan sumber zat besi yang paling baik untuk tubuh. Kandungan seratnya sama ada yang larut ataupun tidak larut dapat membantu system penghadaman  dan juga mengurangkan kolestrol dalam badan.

Ceri kering – ia adalah cara paling “enak” untuk mendapatkan bekalan potassium dan vitamin A dalam diet anda.

Kurma – seperti buah-buahan kering yang lain, kurma ini mengandungi karbohidrat. Tiga biji kurma memberikan anda potassium yang tinggi dan hanya mempunyai 96 kalori.

Aprikot kering – buah ini mengandungi zat besi, potassium, beta karotena dan serat yang sangat tinggi.

Buah tin kering – ia membantu mengurangkan “kolestrol jahat “. Selain membekalkan serat yang banyak, buah tin juga mengandungi kalsium, besi, vitamin B6, vitamin E dan juga potassium

bua tduit dengan youtube adsense

 

Incoming search :

khasiat buah tin,khasiat buah tin kering,buah tin,khasiat buah aprikot,khasiat buah aprikot kering,khasiat aprikot kering,khasiat buah kana,buah tin kering,khasiat aprikot,Aprikot kering,buah aprikot,kebaikan buah aprikot kering,khasiat buah prune,kebaikan buah tin,khasiat buah prun,manfaat buah kana,khasiat prune kering,keburukan buah tin,khasiat buah kelentik kering,khasiat buah kiwi kering,khasiat apricot,buah aprikot kering,buah prun,asal buah kana,manfaat buah prune,khasiat buah apricot kering,khasiat buah apricot,khasiat buah aprikod kering,manfaat buah prum,manfaat buah kiwi kering,KHASIAT BUAH TIN UTK IBU HAMIL,khasiat buah aprikot untuk ibu mengandung,manfaat buah kering,khasiat buah dara kering,lebaikan buah aprikot,khasiat buah peach kering,khasiat buah pr,khasiat prune,khasiat dry kiwi,khasiat biji kana,khasiat aprikot ketika hamil,khasiat aprikot kering utk ibu hamil,cara buat buah kiwi kering,amalan pemakanan buah tin ibu h,buah prune,buah kiwi kering,buah kering ketika hamil,buah aprikot untuk ibu mengandung,buah ap buat wajah kering,bolekah mkn dried aprikot semasa mengandung,biji aprikot baik dan buruk,biji aprikot,asal prune kering dari,Dried apricot buah ap?,dried apricots manfaat,kebaikan aprikot kering,kelebihan ibu hamil makan buah tin,kelebihan buah prun,kelebihan buah peach kering(malaysia),kelebihan buah apricot kering untuk ibu menyusu,kelebihan aprikot kering,kebaikan prun untuk ibu hamil,kebaikan buah prune kering,kebaikan buah buahan kering,kebaikan buah aprikot,kebaikan buah ap,kebaikan aprikot untuk ibu mengandung,apricot kering hamil

Comments

1 comment… add one

Leave a CommentNext post:

Previous post: