≡ Menu

Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

buah-kering-copy

Walaupun telah mengalami proses pengeringan namun khasiat buat-buahan ini masih tetap tersimpan baik. Selain itu ia juga enak bila di makan.

Prun – ia amat kaya dengan serat, potassium dan antioksida. Lima biji buah prum adalah bersamaan dengan 100 kalori.

Kismis – buah anggur yang telah dikeringkan ini merupakan sumber zat besi yang paling baik untuk tubuh. Kandungan seratnya sama ada yang larut ataupun tidak larut dapat membantu system penghadaman  dan juga mengurangkan kolestrol dalam badan.

Ceri kering – ia adalah cara paling “enak” untuk mendapatkan bekalan potassium dan vitamin A dalam diet anda.

Kurma – seperti buah-buahan kering yang lain, kurma ini mengandungi karbohidrat. Tiga biji kurma memberikan anda potassium yang tinggi dan hanya mempunyai 96 kalori.

Aprikot kering – buah ini mengandungi zat besi, potassium, beta karotena dan serat yang sangat tinggi.

Buah tin kering – ia membantu mengurangkan “kolestrol jahat “. Selain membekalkan serat yang banyak, buah tin juga mengandungi kalsium, besi, vitamin B6, vitamin E dan juga potassium

Incoming search :

khasiat buah aprikot kering,khasiat buah tin,khasiat aprikot kering,buah aprikot,khasiat buah aprikot,khasiat aprikot,aprikot kering,khasiat buah apricot,buah aprikot kering,khasiat buah tin kering,buah apricot,khasiat biji aprikot,buah tin kering,buah tin,khasiat apricot kering,buah kering,kebaikan buah aprikot,khasiat apricot,kebaikan buah tin kering,kebaikan buah tin,kebaikan buah apricot dan buah tin,Apricot kering,kebaikan biji aprikot,kebaikan aprikot kering,testimoni makan buah tin,manfaat kurma kering,khasiat biji aprikot kering,manfaat aprikot kering,khasiat kurma kering,khasiat dan kebaikan apricot,khasiat buah-buahan kering,buah aprikot adalah buah tin,khasiat buah kana,khasiat buah kering,khasiat buah prun dan apricot,khasiat buah peach,khasiat apricot untuk kurus,Biji kurma kering buat kesuburan,buah prum,cara makan buah kana,kandungan buah kurma kering,kanfungan buah prun kering,kebaikan aprikot,kebaikan biji appricot,kebaikan biji buah aprikot,kebaikan buah apricot kering,kelebihan apricot kering,kelebihan aprikot kering,kelebihan dan khasiat buah apicot,kelebihan makan biji aprikot,kelebihan makan buah tin,apricot tin kurma

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment