Thursday, July 31, 2014

You are here: Home > Maklumat Kesihatan > Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

by Cahaya Purnama

buah-kering-copy

Walaupun telah mengalami proses pengeringan namun khasiat buat-buahan ini masih tetap tersimpan baik. Selain itu ia juga enak bila di makan.

Prun – ia amat kaya dengan serat, potassium dan antioksida. Lima biji buah prum adalah bersamaan dengan 100 kalori.

Kismis – buah anggur yang telah dikeringkan ini merupakan sumber zat besi yang paling baik untuk tubuh. Kandungan seratnya sama ada yang larut ataupun tidak larut dapat membantu system penghadaman  dan juga mengurangkan kolestrol dalam badan.

Ceri kering – ia adalah cara paling “enak” untuk mendapatkan bekalan potassium dan vitamin A dalam diet anda.

Kurma – seperti buah-buahan kering yang lain, kurma ini mengandungi karbohidrat. Tiga biji kurma memberikan anda potassium yang tinggi dan hanya mempunyai 96 kalori.

Aprikot kering – buah ini mengandungi zat besi, potassium, beta karotena dan serat yang sangat tinggi.

Buah tin kering – ia membantu mengurangkan “kolestrol jahat “. Selain membekalkan serat yang banyak, buah tin juga mengandungi kalsium, besi, vitamin B6, vitamin E dan juga potassium

Incoming search :

khasiat buah aprikot kering,khasiat buah tin,buah aprikot kering,buah aprikot,khasiat buah aprikot,aprikot kering,khasiat apricot kering,buah tin kering,khasiat buah apricot,khasiat aprikot kering,khasiat aprikot,Apricot kering,khasiat buah tin kering,kebaikan buah tin kering,kebaikan buah apricot dan buah tin,kebaikan buah apricot kering,kanfungan buah prun kering,kandungan buah kurma kering,cara makan buah kana,khasiat buah peach,khasiat buah prun dan apricot,buah kering,apricot tin kurma,khasiat dan kebaikan apricot,khasiat kurma kering,khasiat biji aprikot kering,kebaikan aprikot,kebaikan buah aprikot,kebaikan buah tin,kebaikan biji buah aprikot,kelebihan apricot kering,kelebihan aprikot kering,kelebihan makan biji aprikot,khasiat apricot,kebaikan biji appricot,kebaikan aprikot kering,testimoni makan buah tin

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jawatan kosong: Pekerja Part-Time Di Perlukan
Mempunyai Masalah Rambut Gugur?

Previous post:

Next post: