≡ Menu

Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

buah-kering-copy

Walaupun telah mengalami proses pengeringan namun khasiat buat-buahan ini masih tetap tersimpan baik. Selain itu ia juga enak bila di makan.

Prun – ia amat kaya dengan serat, potassium dan antioksida. Lima biji buah prum adalah bersamaan dengan 100 kalori.

Kismis – buah anggur yang telah dikeringkan ini merupakan sumber zat besi yang paling baik untuk tubuh. Kandungan seratnya sama ada yang larut ataupun tidak larut dapat membantu system penghadaman  dan juga mengurangkan kolestrol dalam badan.

Ceri kering – ia adalah cara paling “enak” untuk mendapatkan bekalan potassium dan vitamin A dalam diet anda.

Kurma – seperti buah-buahan kering yang lain, kurma ini mengandungi karbohidrat. Tiga biji kurma memberikan anda potassium yang tinggi dan hanya mempunyai 96 kalori.

Aprikot kering – buah ini mengandungi zat besi, potassium, beta karotena dan serat yang sangat tinggi.

Buah tin kering – ia membantu mengurangkan “kolestrol jahat “. Selain membekalkan serat yang banyak, buah tin juga mengandungi kalsium, besi, vitamin B6, vitamin E dan juga potassium

Incoming search :

khasiat buah tin,buah tin,khasiat buah tin kering,khasiat buah aprikot,khasiat buah kana,buah aprikot,kebaikan buah tin,buah tin kering,khasiat aprikot,Aprikot kering,khasiat buah aprikot kering,khasiat aprikot kering,buah apricot,kelebihan buah tin,kelebihan buah aprikot,kelebihan aprikot kering,cara makan buah tin,buah aprikot kering,khasiat buah prune kering,khasiat jus buah tin,cara makan buah tin kering,kebaikan aprikot,khasiat buah tin untuk ibu mengandung,kebaikan potassium,khasiat buah kiwi kering,manfaat buah aprikot kering,buah tin untuk ibu hamil,kebaikan buah aprikot,buah kering,cara mengeringkan buah tin,khasiat buah peach kering,khasiat buah peach,khasiat buah buahan kering,khasiat biji aprikot untuk ibu mengandung,Khasiat biji aprikot,manfaat buah kana,khasiat buah prum,rahsia buah tin,membuat buah kering,manfaat buah kering,manfaat buah apricots,manfaat apricot kering,manfaat apricot,makan buah buahan kering ketika mengandung,makan aprikot kering semasa hamil,macam mana nak makan buah peach,khasiyat buah Tin,khasiat kiwi kering,kurma aprikot,khasiat buah-buahan kering,khasiat buah tin yang kering,khasiat buah prune kering untuk ibu hamil,tips memakan buah tin,khasiat aprikot untuk ibu hamil,cara makan buah apricot,cara buat buah kering,buahan kering,buah2an mengandungi potassium,buah2 kering,buah-buahan kering,buah tinn,buah kering untuk ibu hamil,buah kering untuk ibu ham,amalan makan buah tin,bagaimana makan buah tin,aricot khasiht,aprikot kering untuk ibu hamil,apricot kering masa mengandung,cara membuat aprikot kering,cara mengeringkan buah-buahan,kalsiat buah tin,khasiat apricot,khasiah buat aprikot,kelebihan buah tin untuk ibu mengandung,kebaikan potassium kepada ibu hamil,kebaikan makan buah kering,kebaikan kurma kering untuk ibu hamil,kebaikan buah tin kering,kebaikan buah tin dan kurma untuk ibu mengandung,kebaikan buah apricot,kebaikan biji aprikot,kebaikan apricot kering,kebaikan apricot,kasiat buah tin,Kanser- kelebihan buah tin,apricot kalsiatnya

1 comment… add one

Leave a CommentNext post:

Previous post: