≡ Menu

Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

buah-kering-copy

Walaupun telah mengalami proses pengeringan namun khasiat buat-buahan ini masih tetap tersimpan baik. Selain itu ia juga enak bila di makan.

Prun – ia amat kaya dengan serat, potassium dan antioksida. Lima biji buah prum adalah bersamaan dengan 100 kalori.

Kismis – buah anggur yang telah dikeringkan ini merupakan sumber zat besi yang paling baik untuk tubuh. Kandungan seratnya sama ada yang larut ataupun tidak larut dapat membantu system penghadaman  dan juga mengurangkan kolestrol dalam badan.

Ceri kering – ia adalah cara paling “enak” untuk mendapatkan bekalan potassium dan vitamin A dalam diet anda.

Kurma – seperti buah-buahan kering yang lain, kurma ini mengandungi karbohidrat. Tiga biji kurma memberikan anda potassium yang tinggi dan hanya mempunyai 96 kalori.

Aprikot kering – buah ini mengandungi zat besi, potassium, beta karotena dan serat yang sangat tinggi.

Buah tin kering – ia membantu mengurangkan “kolestrol jahat “. Selain membekalkan serat yang banyak, buah tin juga mengandungi kalsium, besi, vitamin B6, vitamin E dan juga potassium

Incoming search :

khasiat buah tin,khasiat buah tin kering,buah tin,khasiat buah aprikot,buah tin kering,khasiat buah kana,khasiat aprikot kering,khasiat buah aprikot kering,buah aprikot,khasiat aprikot,kelebihan buah tin,buah apricot,kelebihan buah aprikot,Aprikot kering,kebaikan buah aprikot,cara makan buah tin kering,cara makan buah tin,buah kering,manfaat buah aprikot kering,manfaat buah kana,buah kering untuk ibu hamil,khasiat buah prune,rahsia buah tin,apricot kering,manfaat aprikot kering,rasa buah kana cina,khasiat aprikot untuk ibu hamil,kasiat buah tin,kelemahan buah tempatan,mana nak beli buah tin kering,khasiat apricot kering untuk ibu hamil,manfaat apricot,khasiat buah buahan kering,khasiat buah kering,khasiat buah apricot kering,manfaat konsumsi buah kering,khasiat buah tin yang kering,manfaat kiwi dried,manfaat buah prum,zat buah kana,manfaat buah apricot,khasiat kacang aprikot,manfaat apricot kering,kisah buah aprrikot,khasiat tin kering,khasiat prune kering,khasiat peach,khasiat memakan buah tin dan buah anggur,khasiat kurma kering,proses buah tin,khasiat biji aprikot kering,fadilat biji aprikot,cara membuat buah-buahan kering,buat tin,buahapricot,buah2an mengandungi potassium,buah2an kering,buah tinn,buah kana cina,buah apricot utk susu ibu,biji kurma kering,biji aprikot untuk wanita hamil,aprikot kering untuk ibu hamil,apricot khasiat,hasiat aprikod,kasiat buah aprikot,kebaikan apiricot,khasiat biji apricot dan wanita hamil,khasiat apricot,kelebihan dried apricot,buah aprikot kering,kelebihan aprikot kering,kebaikkan buah prun,kebaikan prune kering,kebaikan memakan aprikot,kebaikan makan buah kiwi kering,kebaikan kurma dan buah tin pada ibu hamil,kebaikan buah kiwi kering,kebaikan buah aprikot kering,kebaikan aprikot kering,apa manfaat buah kana

1 comment… add one

Leave a CommentNext post:

Previous post: