Wednesday, July 23, 2014

You are here: Home > Maklumat Kesihatan > Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

by Cahaya Purnama

buah-kering-copy

Walaupun telah mengalami proses pengeringan namun khasiat buat-buahan ini masih tetap tersimpan baik. Selain itu ia juga enak bila di makan.

Prun – ia amat kaya dengan serat, potassium dan antioksida. Lima biji buah prum adalah bersamaan dengan 100 kalori.

Kismis – buah anggur yang telah dikeringkan ini merupakan sumber zat besi yang paling baik untuk tubuh. Kandungan seratnya sama ada yang larut ataupun tidak larut dapat membantu system penghadaman  dan juga mengurangkan kolestrol dalam badan.

Ceri kering – ia adalah cara paling “enak” untuk mendapatkan bekalan potassium dan vitamin A dalam diet anda.

Kurma – seperti buah-buahan kering yang lain, kurma ini mengandungi karbohidrat. Tiga biji kurma memberikan anda potassium yang tinggi dan hanya mempunyai 96 kalori.

Aprikot kering – buah ini mengandungi zat besi, potassium, beta karotena dan serat yang sangat tinggi.

Buah tin kering – ia membantu mengurangkan “kolestrol jahat “. Selain membekalkan serat yang banyak, buah tin juga mengandungi kalsium, besi, vitamin B6, vitamin E dan juga potassium

Incoming search :

khasiat buah tin,khasiat buah aprikot kering,buah aprikot kering,khasiat buah apricot,aprikot kering,buah aprikot,buah tin kering,kebaikan buah tin kering,khasiat aprikot kering,khasiat aprikot,Apricot kering,kebaikan buah apricot dan buah tin,khasiat apricot kering,khasiat buah aprikot,khasiat buah prun dan apricot,khasiat buah tin kering,khasiat biji aprikot kering,khasiat dan kebaikan apricot,khasiat kurma kering,khasiat buah peach,khasiat apricot,apricot tin kurma,buah kering,kandungan buah kurma kering,kebaikan aprikot kering,kebaikan biji appricot,kebaikan biji buah aprikot,kebaikan buah apricot kering,kebaikan buah aprikot,kebaikan buah tin,kelebihan apricot kering,kelebihan aprikot kering,kelebihan makan biji aprikot,testimoni makan buah tin

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Jawatan kosong: Pekerja Part-Time Di Perlukan
Mempunyai Masalah Rambut Gugur?

Previous post:

Next post: