≡ Menu

Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

buah-kering-copy

Walaupun telah mengalami proses pengeringan namun khasiat buat-buahan ini masih tetap tersimpan baik. Selain itu ia juga enak bila di makan.

Prun – ia amat kaya dengan serat, potassium dan antioksida. Lima biji buah prum adalah bersamaan dengan 100 kalori.

Kismis – buah anggur yang telah dikeringkan ini merupakan sumber zat besi yang paling baik untuk tubuh. Kandungan seratnya sama ada yang larut ataupun tidak larut dapat membantu system penghadaman  dan juga mengurangkan kolestrol dalam badan.

Ceri kering – ia adalah cara paling “enak” untuk mendapatkan bekalan potassium dan vitamin A dalam diet anda.

Kurma – seperti buah-buahan kering yang lain, kurma ini mengandungi karbohidrat. Tiga biji kurma memberikan anda potassium yang tinggi dan hanya mempunyai 96 kalori.

Aprikot kering – buah ini mengandungi zat besi, potassium, beta karotena dan serat yang sangat tinggi.

Buah tin kering – ia membantu mengurangkan “kolestrol jahat “. Selain membekalkan serat yang banyak, buah tin juga mengandungi kalsium, besi, vitamin B6, vitamin E dan juga potassium

Incoming search :

khasiat buah tin,khasiat buah tin kering,buah tin,buah tin kering,khasiat buah aprikot,khasiat buah aprikot kering,khasiat buah kana,khasiat aprikot kering,buah aprikot,khasiat aprikot,kelebihan buah tin,buah apricot,Aprikot kering,kebaikan buah tin,kelebihan buah aprikot,cara makan buah tin,buah kering untuk ibu hamil,khasiat buah prune kering,manfaat buah aprikot kering,cara makan buah tin kering,kebaikan buah aprikot,khasiat buah prune,mana nak beli buah tin kering,apricot kering,rahsia buah tin,cara mengeringkan buah tin,kasiat buah tin,manfaat buah kana,manfaat aprikot kering,khasiat aprikot untuk ibu hamil,khasiat buah kering,khasiat buah apricot kering,khasiat buah prum,khasiat biji aprikot kering,khasiat biji aprikot untuk ibu mengandung,khasiat buah prune kering untuk ibu hamil,proses buah tin,manfaat apricot kering,manfaat apricot,makan aprikot kering semasa hamil,kurma aprikot,kisah buah aprrikot,khasiat prune kering,manfaat buah prum,khasiat peach,khasiat buah tin yang kering,macam mana nak makan buah peach,tips memakan buah tin,khasiat apricot kering untuk ibu hamil,cara membuat buah-buahan kering,cara buat buah kering,buat tin,buah2an mengandungi potassium,buah tinn,buah kering,buah kana cina,buah aprikot kering,amalan makan buah tin,buah apricot utk susu ibu,biji kurma kering,biji aprikot untuk wanita hamil,aprikot kering untuk ibu hamil,apricot kering masa mengandung,hasiat aprikod,kasiat buah aprikot,kebaikan aprikot kering,khasiah buat aprikot,kelebihan dried apricot,kelebihan aprikot kering,kebaikkan buah prun,kebaikan prune kering,kebaikan potassium kepada ibu hamil,kebaikan memakan aprikot,kebaikan makan buah kiwi kering,kebaikan kurma kering untuk ibu hamil,kebaikan kurma dan buah tin pada ibu hamil,kebaikan buah tin kering,kebaikan buah tin dan kurma untuk ibu mengandung,kebaikan buah kiwi kering,kebaikan buah apricot,apa manfaat buah kana

1 comment… add one

Leave a CommentNext post:

Previous post: