≡ Menu

Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

Lazada malaysia promotion

buah-kering-copy

Walaupun telah mengalami proses pengeringan namun khasiat buat-buahan ini masih tetap tersimpan baik. Selain itu ia juga enak bila di makan.

Prun – ia amat kaya dengan serat, potassium dan antioksida. Lima biji buah prum adalah bersamaan dengan 100 kalori.

Kismis – buah anggur yang telah dikeringkan ini merupakan sumber zat besi yang paling baik untuk tubuh. Kandungan seratnya sama ada yang larut ataupun tidak larut dapat membantu system penghadaman  dan juga mengurangkan kolestrol dalam badan.

Ceri kering – ia adalah cara paling “enak” untuk mendapatkan bekalan potassium dan vitamin A dalam diet anda.

Kurma – seperti buah-buahan kering yang lain, kurma ini mengandungi karbohidrat. Tiga biji kurma memberikan anda potassium yang tinggi dan hanya mempunyai 96 kalori.

Aprikot kering – buah ini mengandungi zat besi, potassium, beta karotena dan serat yang sangat tinggi.

Buah tin kering – ia membantu mengurangkan “kolestrol jahat “. Selain membekalkan serat yang banyak, buah tin juga mengandungi kalsium, besi, vitamin B6, vitamin E dan juga potassium

Nissan X Trail * Shell HelixeGENTICwestern union *

 

Incoming search :

khasiat buah tin,khasiat buah tin kering,buah tin,khasiat buah aprikot,khasiat buah aprikot kering,khasiat aprikot kering,khasiat buah kana,buah tin kering,buah aprikot,khasiat aprikot,Aprikot kering,kebaikan buah aprikot kering,kebaikan aprikot,khasiat buah prune,khasiat buah kering,manfaat apricot,kebaikan buah kering,kebaikan buah tin,buah prune kering,kelebihan apricot,buah kana cina,khasiat buah kiwi kering,khasiat buah appricot,khasiat buah prue kering,khasiat buah apricot kering,khasiat dried apricot,proses buah aprikot kering,manfaat buah buah kering,manfaat biji kana,manfaat aprikot kering,mafaat buah kana,khasiatbuahaprikot,khasiat prunes untuk ibu mengandung,khasiat prune untuk ibu hamil,khasiat prune kering,khasiat prune,khasiat kurma buah tin dan kurma untuk ibu mengandung,khasiat kiwi kering,khasiat kacang aprikot,Khasiat bji apricot,khasiat biji aprikot kering,kebaikan buah ap,Kebaikan Biji Aprikot,kebaikan aprikot kering,kasiat buah kana,cara mengeringkan buah kiwi,cara makan buah tin kering,cara buat buah kiwi kering,amalan pemakanan buah tin ibu h,buah prun,borong buah-buahan kering,biji aprikot baik dan buruk,kebaikan buah apricot dan buah tin,kebaikan buah aprikot,kebaikan buah buahan kering,khasiat biji apricot,khasiat aprikot untuk ibu hamil,khasiat aprikit kering untuk hamil,kelebihan pruning,kelebihan buah prun,kelebihan buah aprikot,kelebihan aprikot kering,kelebihan apricot kering,keburukkan makan buah kana,keburukan buah tin,kebaikan buah prunes,apricot kering

Comments

1 comment… add one

Leave a CommentNext post:

Previous post: