≡ Menu

Khasiat Dan Kelebihan Buah-Buah Kering

buah-kering-copy

Walaupun telah mengalami proses pengeringan namun khasiat buat-buahan ini masih tetap tersimpan baik. Selain itu ia juga enak bila di makan.

Prun – ia amat kaya dengan serat, potassium dan antioksida. Lima biji buah prum adalah bersamaan dengan 100 kalori.

Kismis – buah anggur yang telah dikeringkan ini merupakan sumber zat besi yang paling baik untuk tubuh. Kandungan seratnya sama ada yang larut ataupun tidak larut dapat membantu system penghadaman  dan juga mengurangkan kolestrol dalam badan.

Ceri kering – ia adalah cara paling “enak” untuk mendapatkan bekalan potassium dan vitamin A dalam diet anda.

Kurma – seperti buah-buahan kering yang lain, kurma ini mengandungi karbohidrat. Tiga biji kurma memberikan anda potassium yang tinggi dan hanya mempunyai 96 kalori.

Aprikot kering – buah ini mengandungi zat besi, potassium, beta karotena dan serat yang sangat tinggi.

Buah tin kering – ia membantu mengurangkan “kolestrol jahat “. Selain membekalkan serat yang banyak, buah tin juga mengandungi kalsium, besi, vitamin B6, vitamin E dan juga potassium

Incoming search :

khasiat buah tin,khasiat buah aprikot kering,buah aprikot,khasiat aprikot kering,khasiat buah aprikot,aprikot kering,khasiat aprikot,khasiat biji aprikot,khasiat buah apricot,buah tin kering,buah aprikot kering,buah apricot,khasiat buah tin kering,buah tin,kebaikan buah tin,buah kering,kebaikan buah aprikot,khasiat apricot kering,kebaikan buah tin kering,kebaikan biji aprikot,khasiat apricot,kebaikan aprikot kering,Apricot kering,cara makan buah tin,buah kering aprikot,khasiat buah aprikot untuk ibu hamil,khasiat buah kana,khasiat buah kering,khasiat buah peach,Biji kurma kering buat kesuburan,apricot tin kurma,khasiat buah-buahan kering,khasiat kurma kering,khasiatbuahapricot,makan tin kering,manfaat aprikot kering,manfaat kurma kering,buah prum,buah aprikot adalah buah tin,cara makan buah kana,kebaikan aprikot,kebaikan biji buah aprikot,kebaikan buah apricot kering,kanfungan buah prun kering,kandungan buah kurma kering,kandungan buah buahan dan kebaikannya,kelebihan aprikot kering,kelebihan dan khasiat buah apicot,kelebihan makan biji aprikot,kelebihan makan buah tin,kebaikan biji appricot,khasiat apricot untuk kurus,khasiat apricoy,cara makan buah kurma,testimoni makan buah tin

0 comments… add one

Leave a CommentNext post:

Previous post: