≡ Menu

Masalah Rambut Bercabang Wanita Bertudung

Masalah Rambut Bercabang Wanita BertudungJika anda wanita bertudung sememangnya rambut tidak akan kelihatan pada luaran. Namun, masalah kulit kepala gatal dan keguguran pastinya akan menganggu keselesaan anda. Wanita baik bertudung mahupun tidak sering mengalami masalah tersebut iaitu kelemumur, kegatalan, kuguguran dan juga rambut yang tidak bermaya terutamanya bagi yang bertudung.

Penjagaan rambut adalah amat penting bagi wanita untuk memastikan rambut sentiasa sihat dan tidak menganggu aktiviti harian. Rambut yang sering mengalami masalah kegatalan dan keguguran amat membimbangkan bagi wanita. Namun begitu, terdapat beberapa tips berguna yang boleh diamalkan untuk mengatasi masalah tersebut.

Mencuci rambut adalah keutamaan bagi setiap individu bagi memastikan rambut sentiasa segar dan bersih. Namun begitu, mencuci terlalu kerap boleh menyebabkan kerosakan kepada rambut dan menjadikan rambut keperangan dan mudah gugur.

Jika anda wanita bertudung, pastikan rambut anda dikeringkan sepenuhnya sebelum memakai tudung terutamanya pada waktu pagi. Keadaan rambut yang masih lembap ketika bertudung boleh menganggu permulaan hari anda dan menyebabkan ketidakselesaan sepanjang hari. Selain itu, pastikan shampoo yang anda gunakan juga sesuai dengan rambut anda.

Beberapa individu sangat sensitif dengan produk yang mengandungi bahan kimia terutamanya bagi mereka yang mempunyai masalah kulit. Oleh itu, dapatkan nasihat daripada pakar penjagaan rambut untuk memastikan produk yang sesuai dengan rambut anda.

Waktu yang ideal untuk mencuci rambut adalah pada waktu petang ataupun malam. Ini kerana rambut akan lebih segar setelah seharian melakukan aktiviti selepas bekerja. Keringkan rambut dengan pengering rambut dan sebaiknya elakkan daripada mengikat rambut kedalam tuala kerana rambut yang lembap akan menjadi berminyak dan rosak apabila ditutup.

Jika anda seorang yang bekerja dan bertudung, pada waktu pagi dinasihatkan agar anda mengambil masa yang lebih lama sedikit untuk mengeringkan rambut supaya ianya betul-betul kering. Bangunlah awal supaya anda tidak tergesa-gesa untuk mencuci rambut dan ke tempat kerja. Dengan ini, rambut akan lebih sihat dan terjaga bebas daripada kegatalan dan kelemumur.

Sekiranya anda mempunyai masalah rambut yang teruk, sebaik-baiknya janganlah dibiarkan. Segera dapatkan khidmat nasihat daripada pakar penjagaan rambut dan sentiasalah ringankan kaki ke salun untuk mendapatkan rawatan rambut. Pastikan rambut anda dijaga dengan rapi dan tidak memudaratkan kesihatan anda. Menggunakan serum dan vitamin rambut juga sangat digalakkan untuk menjaga dan mengekalkan kesihatan rambut.

———————————-

Kami mempunyai CoolHijab mampu menyelesaikan masalah rambut anda,

SIAPA BOLEH GUNA COOLHIJAB

✔ WANITA BERKAHWIN
✔ ANAK DARA
✔ WANITA SELEPAS BERSALIN
✔ WANITA YANG BEKERJA BERTUDUNG 8 JAM SEHARI
✔ WANITA YANG BEKERJA DIBAWAH CUACA PANAS
✔ LELAKI YANG MEMAKAI KOPIAH, SERBAN DAN HELMET
✔ KANAK-KANAK YANG RAMBUT ‘MAKAN BANTAL’

INFO COOLHIJAB

1. Menghilangkan bau hapak & kurang enak pada rambut.
2. Menyejukkan kepala & rambut.
3. Melembutkan rambut.
4. Mengurangkan kelemumur.
5. Mengelakkan kegatalan kepala.
6. Memperbaiki rambut rosak.
7. Pertumbuhan rambut baru.
8. Merawat kepala berminyak.
9. Melegakan sakit kepala.
10. Memberi kesegaran minda.
11. Rambut wangi 24 jam.
12. Bertindak balas ketika kepala berpeluh.
13. Tidak melekit & berminyak.
14. KKM: NOT150504027K

Ramai yang dapat menghilangkan dan mengurangkan masalah RAMBUT BERBAU dan KEGUGURAN RAMBUT. Lebih 50,000 telah menggunakan CoolHijab sejak dari 2014.

sms/whatsapp : COOLHIJAB 014-5444383 untuk dapatkan harga diskaun.

Comments

0 comments… add one

Leave a Comment


Next post:

Previous post: