≡ Menu

Masalah Jerawat Bagi Wanita

Masalah Jerawat Bagi WanitaWanita adalah anugerah tuhan kepada seorang lelaki. Memang kecantikan itu dimiliki oleh seorang wanita dan kecantikan juga perlu ada kepadanya. Soal kecantikan terutamanya pada bahagian wajah sememangnya amat dititikberatkan. Mereka sanggup menghabiskan ribuan ringgit untuk kelihatan cantik.

Jerawat bagi wanita amat berat. Tidak seperti kaum lelaki. Jerawat yang timbul di wajah mereka menyebabkan mereka menjadi tidak keruan dan tidak senang duduk dibuatnya. Memang sensitif bagi seorang wanita jika jerawat timbul. Setiap jerawat yang timbul boleh mendatangkan pelbagai masalah sama ada luaran atau dalaman. Antara masalah yang timbul apabila jerawat menguasai wajah:

  • Hubungan Dengan Pasangan

Hubungan dengan pasangan mungkin akan terjejas dek kerana muka sang puterinya itu mempunyai jerawat yang dianggap kotor. Sewaktu berpasangan, si wanita tidak mempunyai jerawat dan kelihatan menawan. Dengan kehadiran jerawat menampakkan wajah yang tidak menarik.

  • Keyakinan Diri

Kehadiran jerawat di wajah boleh menyebabkan sesiapa sahaja mudah hilang keyakinan diri. Bagi wanita, wajah yang bersih dan cantik menjadi aset terpenting bagi diri mereka. Wanita akan mudah hilang keyakinan apabila wajah mereka tidak menarik. Di tambah lagi dengan kehadiran jerawat yang teruk dan berparut.

  • Penampilan

Apabila keyakinan diri rendah maka penampilan diri juga menjadi masalah yang besar. Mereka hanya duduk menghadap cermin berjam-jam semata kerana jerawat yang timbul. Penampilan mereka mula berubah. Mulalah mereka memakai ‘make-up’ setebal yang boleh untuk menutup jerawat dan parutnya. Sedar atau tidak, tindakan sedemikian juga dapat menyebabkan jerawat mudah timbul.

  • Mudah terasa

Kebanyakkan wanita terlalu sensitif. Jadi, apabila ada kalangan rakan mereka mengata tentang wajah mereka, mereka akan berasa marah.dan mula tertekan. Perasaan yang tidak stabil membolehkan wanita tersebut mudah tersinggung dan lebih beremosi.

Bagi seorang wanita, kecantikan dan kebersihan diri amat dititikberatkan. Masalah jerawat yang dialami akan ditanggani walaupun terpaksa berhabis ribuan ringgit. Masalah jerawat bagi seorang wanita amatlah di takuti kerana ia boleh menjejaskan diri mereka.terutama sekali apabila ia menganggu emosi.

Dengan menggunakan produk kami mampu menghilangkan Jerawat Anda,

Secara umumnya produk kami ini sesuai untuk semua orang atau lebih senang lagi untuk 1 isi rumah dan masalah kulit gatal-gatal, jerawat, panau, parut, kudis, berkerak, ekzema baby memang sesuai guna sabun ni.

sms/whatsapp : PM JERAWAT wasap.my/+60194025230

10 terawal dapat harga diskaun pm segera

{ 0 comments }
kenapa aku hidup susah

Assammualaikum..

Demikianlah ungkapan seorang insan yang miskin iaitu

“Kerana Itu, Aku Harus Begini”. Siapakah si ”Aku”?

Dulu,

Aku hanya seorang yang miskin tidak berharta, tapi Alhamdulillah aku masih membesar hingga sekarang~

Dulu, [continue reading…]

{ 0 comments }

Tempat Menarik Di Kuching

kuching sarawak, Kuching Waterfront

Assalammualaikum

Memandangkan tahun ni adalah “cuti-cuti Malaysia”, Kuching juga merupakan lokasi tempat menarik yang terbaik untuk dikunjungi. Pelbagai tempat menarik boleh dikunjungi apabila berada di Sarawak. Antara tempat yang menarik adalah:

1) India Street Kuching – Banyak barang-barang boleh didapati dengan harga berpatutan kat sini.

India Street Kuching sarawak, kuching tempat menarik

 

2) Dinotrek – Lokasi ni terletak di bandar Kuching. Tak susah nak cari. Tempat nya juga best sama macam Petrosains kat KLCC. Yang ini Petrosains kat Kuching pulak

Dinotrek pameran, Dinotrek kuching sarawak Dinotrek petrosains kuching

 

PANDUAN HOTEL – NAK SAYA “KONGSIKAN” KISAH SAYA BERMALAM DI BILIK HOTEL INI PADA HARGA RM2.00 UNTUK 2 HARI?

 

 

3) Pusat Hidupan Liar Semenggoh – Lokasi ni tidak terlalu jauh dari bandar Kuching. Bayaran masuk pun tak mahal. Boleh tengok buaya dan orang utan kat sini secara live. Waktu yang best untuk datang kat tempat ni dalam jam 3 petang macam tu, biasanya orang utan keluar makan time gni.

Semenggoh kuching, Semenggoh sarawak Semenggoh kuching sarawak

 

4) Fairy cave – Gua Fairy Cave terletak di daerah Bau. Ia mengambil masa 1 jam 30 minit dari bandar Kuching ke gua nie. Bergantung kepada pemandunya.. hihi.. Bagi saya, gua ni memang best. Tak rugi pun pergi. Dan yang tambah best nya, jika kita dah sampai kat tempat nie, maknanya kita dah dekat dengan Pasar Serikin. Barang-barang agak murah kat sana.

Gua Fairy Cave bau Fairy Cave kuching

 

5) Santubong – Tempat nie sangat best. Pemandangan yang cantik. Boleh tengok gunung Santubong seperti dalam gambar kat bawah nie. Kita juga boleh rehat kat Damai, boleh tengok laut yang sememangnya cantik. Susah nak cakap macam mana, tapi tempat ni memang terbaik.

Gunung Santubong,Santubong kuching Santubong, Santubong sarawak, Santubong tempat menarik

 

6) Kuching Waterfront

Kuching Waterfront tempat menarik, Kuching Waterfront kuching

 

lukisan Kuching Waterfront

photo by : Hisham Salmin

Sebenarnya banyak lagi tempat best kat Sarawak nie, tak berkesempatan lagi nak lawat semua.. InsahAllah satu hari nanti akan datang lagi kalau ada rezeki :) Recommended place for cuti cuti Malaysia =)

{ 2 comments }

Tidak Terungkap Dengan Kata

kata-kata hikmah,kata kata indah

Assalammualaikum..

Sepertinya, sudah lama tangan ini tidak menulis coretan kisah duniawi yang penuh dengan pancaroba serta kata-kata tidak terungkap. Dunia yang isinya penuh dengan ragam-ragam manusia, ada yang gembira, ada yang bersedih, ada yang ketakutan, ada yang bersenang-lenang dan berbagai-bagai lagi.

Tapi, apa yang pasti setiap manusia tidak akan lari dari kesedihan. Kesedihan bukan lah dijemput, tidak juga dipinta. Tetapi mengapa ia terjadi kepada setiap insan? Sudah tentu kerana manusia mempunyai rasa yakni perasaan. [continue reading…]

{ 0 comments }