≡ Menu

Masalah Keguguran Rambut Selepas Bersalin

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Tahukah anda 5 daripada 10 wanita mengalami masalah keguguran rambut selepas bersalin. Adakalanya perkara ini membimbangkan namun ianya bukanlah perkara yang serius. Rambut gugur selepas bersalin adalah perkara biasa yang dihadapi oleh kebanyakan wanita. Hal ini disebabkan oleh pelbagai punca seperti hormon, penuaan, stress dan banyak lagi. Untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan keguguran rambut bagi wanita selepas bersalin, saya akan kongsikan sedikit sebanyak mengenai punca permasalahan ini dan juga cara untuk mengatasinya.

Seperti yang kita ketahui, wanita mengandung merembes hormon yang penting iaitu estrogen dan progesteron. Hormon ini adalah penting untuk pertumbuhan sel disamping membekalkan nutrisi yang baik kepada ibu dan bayi dalam kandungan. Pada waktu ini, masalah keguguran belum berlaku namun ianya terjadi apabila disaat wanita telah melahirkan anak.

Hal ini berpunca daripada rembesan hormon yang tinggi telah berubah kepada kadar yang normal menjadikan kulit kepala salah satu daripadanya mengalami perubahan iaitu keguguran rambut untuk memberi ruang kepada pertumbuhan rambut baharu. Tiada apa yang perlu dirisaukan, perkara ini adalah proses normal bagi kebanyakan wanita. Ianya tidak akan menjadikan kepala wanita tersebut botak. Kebiasaannya keguguran ini boleh berlanjutan selama enam hingga dua belas bulan dan akan kembali normal selepas tempoh tersebut.

Selain itu, faktor penuaan juga boleh menyebabkan keguguran rambut. Ini kerana apabila usia wanita semakin meningkat, tubuh badan mereka juga mengalami peluang pertumbuhan yang rendah. Perkara ini menyebabkan kulit kepala menjadi nipis dan licin. Liang-liang di kulit kepala mengalami penutupan dan pertumbuhan rambut akan berkurang menjadikan rambut kerap mengalami keguguran. Proses ini juga adalah normal bagi setiap manusia.

Adalah sangat digalakkan untuk wanita berusia mengamalkan memakan makanan yang tiggi dengan nutrisi seperti zat besi, protein dan juga vitamin untuk menggalakkan pertumbuhan sel ataupun melambatkan penuaan. Dengan mengamalkan tabiat pemakanan yang baik, masalah keguguran rambut bagi wanita yang telah bersalin atau mempunyai ramai anak akan dapat diatasi.

Promosi hanya RM1 sahaja grab now !!

Selepas bersalin, wanita akan mengalami perubahan jadual harian yang padat. Ini kerana wanita perlu memberikan lebih perhatian kepada anak-anak dan keluarga terutamanya bagi mereka yang bekerja. Menghadapi jadual harian yang padat boleh membebankan dan mengundang kepada tekanan emosi lantas menyebabkan berlakunya keguguran rambut. Jadual yang padat juga membataskan waktu bagi wanita untuk mengambil berat tentang kecantikan mereka dan akibatnya, kebersihan rambut juga tidak diurus dengan baik dan membawa kepada risiko keguguran rambut.

JIka dibiarkan berlanjutan, masalah ini akan berlanjutan dan menyebabkan wanita mengalami masalah keguguran rambut yang teruk. Ama penting untuk menangani masalah ini dengan segera dengan membahagikan waktu untuk mengurus diri dan keluarga dengan sempurna atau dapatkan rawatan rambut bagi mereka yang mengalami masalah keguguran rambut yang teruk.

Kami ada serum untuk menyelesaikan masalah rambut gugur  selepas bersalin,

Jika anda berminat, sila taip ” COOLHIJAB ” dan

Wassap ke 014-5444383 sekarang.
Wassap ke 014-5444383 sekarang.
Wassap ke 014-5444383 sekarang.

SIAPA BOLEH GUNA COOLHIJAB

✔ WANITA BERKAHWIN
✔ ANAK DARA
✔ WANITA SELEPAS BERSALIN
✔ WANITA YANG BEKERJA BERTUDUNG 8 JAM SEHARI
✔ WANITA YANG BEKERJA DIBAWAH CUACA PANAS
✔ LELAKI YANG MEMAKAI KOPIAH, SERBAN DAN HELMET
✔ KANAK-KANAK YANG RAMBUT ‘MAKAN BANTAL’

INFO COOLHIJAB

1. Menghilangkan bau hapak & kurang enak pada rambut.
2. Menyejukkan kepala & rambut.
3. Melembutkan rambut.
4. Mengurangkan kelemumur.
5. Mengelakkan kegatalan kepala.
6. Memperbaiki rambut rosak.
7. Pertumbuhan rambut baru.
8. Merawat kepala berminyak.
9. Melegakan sakit kepala.
10. Memberi kesegaran minda.
11. Rambut wangi 24 jam.
12. Bertindak balas ketika kepala berpeluh.
13. Tidak melekit & berminyak.
14. KKM: NOT150504027K

Ramai yang dapat menghilangkan dan mengurangkan masalahRAMBUT BERBAU dan KEGUGURAN RAMBUT. Lebih 50,000 telah menggunakan CoolHijab sejak dari 2014.

Wassap ke 014-5444383 sekarang.
Wassap ke 014-5444383 sekarang.
Wassap ke 014-5444383 sekarang.

0 comments… add one

Leave a Comment