≡ Menu

Asid Dalam Badan Punca Pelbagai Penyakit

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini
Masalah Asid Dalam Badan, cara turunkan bacaan asid urik, bekam asid urik, ubat gout amway, ubat gout shaklee, asid dalam perut, uric acid tinggi semasa mengandung, ikan yang boleh dimakan pesakit gout, fakta gout, sayur untuk pesakit gout, daun untuk gout,, air alkali untuk gout cara makan clearogout,

Kepekatan asid yang terlalu tinggi dalam badan menyebabkan ketidakseimbangan PH cecair badan. Kepekatan asid dalam badan yang normal adalah dalam lingkungan 3.6 mg/dl – 8.3 mg/dl .

Manakala nilai PH yang baik dalam badan adalah antara 6.8 – 7.2. Mengikut amalan pemakanan, kita perlu mengambil sekurang-kurangnya 80% makanan beralkali dan 20% makanan yang berasid supaya nilai PH cecair dalam badan kekal stabil untuk mengelakkan sebarang penyakit, meningkatkan sistem imuniti badan dan menguatkan kadar metabolisma badan.

Namun, kebanyakan individu mengamalkan diet pemakanan yang sebaliknya sehingga menyebabkan kandungan cecair dalam badan terlalu berasid. Makanan yang berasid diambil melebihi kadar yang diperlukan. Untuk mencapai kestabilan asid cecair di dalam badan, metabolisma badan perlu meneutralkan lebihan asid dalam badan dengan cara mengeluarkannya melalui perkumuhan.

Dukacitanya, kadar asid yang terlalu tinggi dalam badan menyebabkan metabolisma badan menurun dan menyebabkan organ-organ lain kekurangan zat yang diperlukan.

Hasil daripada pemakanan yang tidak seimbang menyebabkan organ badan menjadi lemah dan kurang bekerja. Akibatnya, sistem daya ketahanan badan menurun dan menyebabkan individu berisiko mendapat pelbagai penyakit seperti hipertensi, alzheimer, penyakit jantung, diabetes dan gout.

Bagi individu yang mengalamai simpton penyakit kronik seperti arthritis, kencing manis, emphysema, arteriosclerosis atau kanser, kadar metabolisma badan mereka telah berkurangan kerana asid dari organ-organ badan mereka yang lain telah dibawa ke organ tubuh yang lain untuk proses peneutralan.

masalah Asid, cara merawat asid dalam perut, simptom gerd dan anxiety, cara buang asid dalam perut, pantang gerd, makanan untuk pesakit gerd, rawatan alternatif gerd, cara mengatasi refluks, pengalaman gastrik, pedih ulu hati, ubat gastrik gaviscon, senaman untuk pesakit gerd, sendawa rasa nak muntah,

Promosi hanya RM1 sahaja grab now !!

Keadaan asidosis iaitu kepekatan asid yang terlalu tinggi dalam badan sangat berbahaya dan boleh menyebabkan kematian jika tidak dirawat dengan segera. Keadaan ini berlaku apabila seseorang individu mengalami tekanan emosi(stress), kurang bersenam, merokok dan mengamalkan pemakanan yang tidak seimbang.

Kajian WHO menyatakan bahawa individu yang menghidapi asidosis berisiko tinggi mengalami pereputan tulang pada usia yang muda. Pakar-pakar perubatan juga percaya kebanyakan kes individu yang mengalami asidosis mengalami tindakan metabolisma yang lambat kerana mempunyai gaya hidup yang tidak sihat terutamanya dalam pemakanan.

Bahagian badan yang paling berasid ialah perut. Perut menghasilkan banyak asid hidroklorik untuk mencerna makanan. Amalan pemakanan makanan yang berasid seperti ayam, daging, produk dalam tin dan sebagainya boleh menjejaskan aktiviti pencernaan lalu meningkatkan kadar penyerapan asid dalam badan.

Lebihan asid yang banyak tidak dapat dirembes oleh ginjal dan bertangkung di dalam salur pencernaan(Salur kencing). Keadaan ini menyebabkan kegagalan ginjal untuk berfungsi dan menyebabkan pembentukan kristal di dalam salur pencernaan.

Kristal yang terbentuk dikenali sebagai batu karang dan menyebabkan individu mengalami penyakit batu karang. Keadaan ini akan berterusan dan akan menyebabkan tahap keasidan dalam badan semakin meningkat lalu mengakibatkan pelbagai penyakit dan membawa kepada kematian.

Satu kajian telah menemukan cara yang terbaik untuk membuang lebihan asid dalam badan dengan mudah dan melancarkan perjalanan metabolisma badan. Penyelesaiannya adalah mengamalkan pemakanan produk yang beralkali. Makanan beralkali terbukti berkesan meneutralkan asid dalam badan. Penggunaan yang berterusan mampu mengawal kestabilan nilai PH cecair dalam badan.

Individu yang berisiko atau telah mendapat penyakit asidosis berupaya untuk menikmati makanan yang berasid dalam kadar yang diperlukan dan pengambilan makanan beralkali setiap kali selepas makan mampu mengawal tahap keasidan badan. Dalam apa saja bentuk makanan beralkali yang mudah dimasak, dibancuh di dalam minuman, pengamal tidak akan mengalami masalah dalam mengambil makanan beralkali ini dan mampu mengembalikan kesihatan yang berkualiti.

Boleh juga cuba yang ni :-

Life Extension Uric Acid Control, 60 Vegetarian Capsules, Support Uric Acid Balance With Ayuric

0 comments… add one

Leave a Comment

Next post:

Previous post: