≡ Menu

Perkara Yang Boleh Dibuat Ketika Rasa Bosan

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini
tips bila rasa bosan

Assalammualaikum..

Anda bosan? Tak tahu nak buat apa?

Biasanya, bagi yang penganggur di rumah tu mudah nak rasa bosan kan.. Tidak mengapa, itu perkara biasa saja. Sambil-sambil tengah tunggu temuduga atau panggilan bekerja, ada boleh luangkan masa untuk perkara yang lain.

Sebenarnya banyak perkara yang kita boleh buat, tapi antara mahu atau tidak saja. :)

Antaranya ialah:

Promosi hanya RM1 sahaja grab now !!
  • Menulis – Kalau anda suka menulis, apa salahnya anda menulis coretan anda sendiri. Anda boleh buat blog sendiri, menulis hasil sendiri boleh memberikan kepuasan seolah-olah kita sedang bekerja. Tulislah suatu yang bermanfaat dan menarik perhatian orang ramai. Antaranya anda boleh menulis artikel berkaitan teknologi, cerpen, melancong dan sebagainya.
  • Melancong – Jika anda ada simpanan lebih, boleh la melancong ke kawasan yang berdekatan. Saja cuci mata dan melihat pemandangan. Manalah tahu dari situ kita boleh dapat ilham kan?
  • Tolong ibu bapa – Masa kelapangan ini lah kita boleh bantu ibu dan ayah kita kat rumah. Nanti sudah sibuk, masa anda akan terbatas. Jadi manfaatkan lah untuk buat apa yang patut. Tapi ingat, jangan pula sampai lupa keluarga ketika sibuk bekerja :)
  • Lakukan apa yang anda minat – Anda mesti ada hobi kan? So kalau bosan tu, boleh la lakukan atau menatap hobi-hobi anda tu ^^
  • Cari pendapatan sampingan – Tiada yang mustahil dalam dunia ini. Meskipun anda menganggur, ana boleh cari duit sampingan. Contohnya, menulis pun boleh jana pendapatan. Banyak lagi bisnes yang boleh dibuat melalui online tapi pastikan ia betul bukan scammer.

Tapi, kebiasaannya.. kalau bosan, kita selalu tido ja.. hehehhe :P Jangan amalkan selalu ya..

0 comments… add one

Leave a Comment