≡ Menu

Khasiat Dan Cara Penggunaan Nenas Batu

Antara petua nenek moyang kita, apabila ingin haid yang lancar, minumlah jus dan makanlah buah nenas. Namun begitu, ramai pula yang tidak tahu akan kewujudan nenas batu. Mungkin mereka lebih mengenalinya dengan nama lain iaitu Bunga Kembang Setahun. Jika tidak, itu merupakan satu kerugian, kerana nenas batu amat berkhasiat. Nenas batu banyak digunakan dalam perubatan Timur Tengah.

Antara khasiat-khasiat nenas batu adalah:

 1. Mengecutkan rahim selepas bersalin (ambil seminggu sekali sahaja)
 2. Melawaskan kencing
 3. Membantu melancarkan pembuangan angin
 4. Memperlahankan menopause
 5. Cukup berkhasiat untuk mengelakkan buasir

Perhatian: Wanita mengandung dilarang sama sekali meminum air rendamannya. Khuatir akan memberi kesan kepada anak kandungan. Boleh juga menyebabkan keguguran sekiranya diambil sewaktu mengandung.

Selain itu, anda boleh mencari di internet, testimonial-testimonial mereka yang pernah mencubanya. Ada yang mengatakan setelah mengamalkan air rendaman nenas batu, tubuh mereka terasa lebih ringan, sakit-sakit urat mereka berkurangan, serta paras kolesterol mereka menjadi lebih rendah.Hebat, bukan?

Cara untuk menggunanya adalah seperti dibawah:

 1. Basuhkan buah itu daripada kotoran.
 2. Masukkan dalam jag atau bekas tahan panas.
 3. Tuangkan air panas dan biarkan buah direndam. Usah khuatir jika buah itu menguncup; ia tindakbalas biasa.
 4. Setelah satu jam, dan buah itu telah mendap ke bawah, keluarkan buah tersebut.
 5. Jemurkan buah di bawah cahaya matahari untuk penggunaan pada hari lain.
 6. Air tadi boleh ditapis untuk diminum sebagai amalan. Hanya perlu minum segelas sehari, dan bagi yang ingin mengecutkan rahim memadailah sekali seminggu.

Tidak perlu risau sama ada perlu kerap membeli atau tidak. Sebiji dijual dengan harga yang berpatutan, dan boleh tahan hampir setahun. Bagaimana untuk mengetahui ia masih berkhasiat atau tidak? Ketika mengeringkan ia ( setelah guna), lihat sama ada ia mengembang atau kekal menguncup. Jika ia kembang, bermakna masih lagi terkandung khasiat dalamnya serta masih boleh diguna. Jika ia kekal menguncup, buah nenas batu itu tidak boleh lagi digunakan.

Nenas batu yang paling gemar dibeli dan paling berkesan ialah nenas batu yang berasal dari Mesir. Biarpun lebih mahal, ia lebih besar berbanding nenas batu Malaysia.

Berhati-hati dengan nenas batu tiruan. Cara membezakan nenas batu asli dengan nenas batu tiruan adalah keadaannya semasa direndam. Nenas batu asli akan menguncup sewaktu direndam manakala nenas batu tiruan akan kekal rupanya seperti sebelum direndam.

Berminat Ingin Mendapatkan Nenas Batu Murah?

kami ada menjual nya dangan harga berpatutan:

Harga Nenas Batu

RM15 sebiji (sederhana) + Rm10 Pos = Rm25

* Promosi!!!

3Biji (sederhana) RM40 Free Pos Seluruh M’sia

_________________________________________

Lain-lain Produk
– Buah Dhom/buah Zuriat
– Kafru Maryam

SMS Nenas Batu ke +60145444383

Whatsapp ” NENAS BATU ”  :
Puan Missra https://www.wasap.my/60145444383
Puan Missra https://www.wasap.my/60145444383
Puan Missra https://www.wasap.my/60145444383

 

Terima Kasih,

no sebelum ini 016-3268062

Incoming search :
nenas batu,nanas batu,malam lailatul qadar tanda tanda,madah motivasi cinta,khasiat nenas batu,Koleksi ayat jiwa,Lailatul Qadar Complete Detail,lelaki idaman muslimah,mencari lailatul qadar,menziarahi kubur,pantun nakal tapi beriman,pantun sayang,sharifah asmaa,Wanita muslim pemanah,al-fatihah,yhs-yahoologo,allah dan dua,ayat untuk hilangkan penyakit kuning,Bidadari dalam syurga,Dalil lailatul Qadar Dalil lailatul Qadar,doa demam panas rumi,Kata nasihat sabar,imam as shafie,kata2 arab dan artinya,kartun anime sahabat laki-laki dan perempuan,asmaul husna 99,rahsia hati perempuan,doa sepuluh terakhir ramadhan,Cara menggunakan nenas batu,imej kubur dan doa,kaum thamud

Comments

comments

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment