≡ Menu

Teh Nenas Batu Penyelesai Masalah Dalaman Wanita

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini

Nenas batu, salah satu buah yang bertekstur coklat gelap dan mempunyai saiz yang kecil berbeza dengan buah nenas biasa. Nenas batu ini tidak boleh dimakan sepertimana buah nenas biasa kerana ianya tidak mempunyai rasa masam manis seperti nenas biasa, isinya juga tidak sama. Namun begitu, nenas batu boleh diambil khasiatnya dengan cara merendam dan meminum air rendamannya setelah ditapis.

Nenas batu mempunyai keunikan & kebaikannya yang tersendiri. Ia diperkaya dengan antioksida yang berfungsi meningkat hormon wanita disamping melancarkan peredaran. Selain itu, nenas batu juga sangat baik untuk merawat penyakit buasir baik bagi wanita mahupun lelaki. Sebagai rawatan dalaman pula, nenas batu boleh dijadikan sebagai nutrisi tambahan untuk merapatkan & mengembalikan keanjalan rahim wanita agar lebih sihat & disayangi suami khususnya untuk wanita yang sudah berkahwin. Perlu diambil berat, air rendaman nenas batu hanya boleh diamalkan oleh wanita yang sudah bersalin atau yang tidak hamil. Wanita hamil sama sekali tidak digalakkan untuk meminum air rendaman nenas batu kerana dikhuatiri ianya akan mempengaruhi kesihatan bayi di dalam kandungan. Dalam kes-kes rahim yang tidak kuat, ianya juga boleh menyebabkan keguguran.

Promosi hanya RM1 sahaja grab now !!

Cara penyediaan nenas batu sangat mudah. Pertama, bersihkan buah nenas batu daripada segala kotoran baik yang dibeli ataupun diambil segar dari pokok. Kemudian, masukkan buat tersebut ke dalam bekas kosong & tuangkan air panas. Rendam nenas batu ini di dalam air panas selama 1 jam untuk membuatkannya kecut & mengeluarkan khasiatnya. Selepas itu, buah nenas batu yang telah direndam pelu dikeluarkan untuk dijemur dibawah cahaya matahari supaya ianya berkembang kembali. Air rendaman tadi perlu ditapis lalu diminum begitu sahaja. Amalan ini perlu dilakukan sebanyak 1 kali sehari bagi yang menghidap buasir, 1 kali seminggu bagi wanita yang mengalami masalah sengugut atau keputihan. Sekiranya masalah dalaman anda sangat serius, sangat digalakkan unyuk meminumnya 1 kali sehari.

Dimana untuk mendapatkan buah nenas batu ini? Bagi rakyat Malaysia, anda tidak perlu risau. Pokok nenas batu sememangnya mekar sebagai tanaman yang mudah didapati di timur tengah & asia. Bezanya, nenas batu yang tumbuh di timur tengah seperti tanah arab lebih besar berbanding di Asia. Nenas batu juga merupakan buah yang popular di pasaran. Anda boleh dapatkan buah nenas batu di pasar atau kedai yang ada menjual ubatan tradisional & harganya juga adalah murah serta berpatutan. Tidak perlu risau sekiranya anda kena selalu dapatkan buah ini, ianya senang didapati & boleh mekar sehingga setahun lamanya. Padanlah namanya buah kembang setahun.

Kesimpulannya, masih banyak lagi khasiat buah nenas batu yang perlu dikaji dengan lebih mendalam akan keberkesanannya. Baik untuk wanita mahupun lelaki, nenas batu merupakan alternatif perubatan yang mudah & ringkas. Mudah didapati & senang untuk diamalkan. Sekiranya anda mempunyai masalah dalaman wanita atau lelaki, buasir, kencing tidak lawas, keputihan melampau & masalah kulit, boleh lah cuba untuk mengamalkan perawatan menggunakan nenas batu..

– Kurang upaya dan tak tahan lama?? cara bertenaga boleh cuba yang ini ==>> KLIK

1 comment… add one

    Leave a Comment