≡ Menu

Tips Menyembuhkan Masalah Nafas Berbau

Antara barang yang cepat Sold Out dan berebut rakyat marhaen beli Lihat Sini
mulut berbau,masalah gusi berbau,masalah mulut berbau,baking soda untuk berus lidah,nafas berbau,ubat mulut berbau,ayat al quran untuk sembuhkan mulut berbau,ubat nafas,petua untuk masalah nafas berbau,menjaga nafas,masalah nafas berbau,cara menjaga nafas tidak kelihatan bau,buah penawar mulut berbau,ubat nafas berbau

1. Berkumur menggunakan garam atau limau

Menyembuhkan nafas berbau dengan garam bilas adalah penawar yang sangat lama yang telah diturunkan dari generasi ke generasi. Garam akan membunuh bakteria di dalam mulut anda dan membantu menyembuhkan sebarang penyakit gusi.

Hanya campurkan 1/2 sudu kecil garam dengan setengah cawan air suam, kacau dan bilas mulut sebelum anda tidur. Setelah beberapa hari dan anda akan melihat bahawa gusi anda kelihatan lebih merah jambu dan dapat menyelesaikan masalah nafas berbau.

Menyembuhkan nafas berbau dengan limau bilas adalah alternatif yang lain, kerana kandungan asid yang tinggi dalam limau menghalang pertumbuhan bakteria pada lidah dan gusi. Anda juga boleh membuat campuran garam dan limau dan bilas sebelum tidur untuk menyembuhkan nafas berbau.

2. Soda penaik (Baking Soda)

Baking soda telah didapati sangat berkesan dalam menyembuhkan nafas berbau, kerana keasidan yang tinggi baking soda akan menghalang bakteria daripada berlaku di atas lidah anda. Oleh itu, memberus gigi dengan ubat gigi yang kaya penaik soda atau ikut sahaja dengan baking soda selepas menggunakan ubat gigi biasa.

Promosi hanya RM1 sahaja grab now !!

3. Daun Mint dan Biji Bunga Matahari

Kedua-dua nya menyembuhkan masalah nafas kerana ia dapat membersihkan mulut dan menjadikan kafas lebih segar. Kunyah biji bunga matahari selepas makan dan minum air untuk membantu membersihkan mulut dan mengunyah daun pudina untuk mengeluarkan bau yang segar daripada anda. Contohnya: makan chewing gum yang mempunyai kandungan pudina dan gula-gula berperisa mint.

4. Makan Yogurt

Makan yogurt kaya dengan bakteria sihat akan membantu dalam menyembuhkan nafas berbau sepenuhnya.

5. Minum Air Putih, Teh atau Jus Nanas

Sama seperti apa-apa lagi dalam kehidupan, menyembuhkan nafas berbau dengan air minuman yang mudah dan baik untuk anda. Air putih akan menjaga perut dan lidah anda terhidrat dan bersih. Ia juga mencegah pembentukan bakteria dan menyembuhkan nafas berbau.

Kebersihan Mulut

Ia mungkin kelihatan jelas, tetapi menyembuhkan nafas berbau dengan kebersihan gigi yang betul adalah satu titik permulaan yang penting. Flos juga yang akan membantu dalam menyembuhkan nafas berbau disebabkan penyakit gusi. Berus gigi anda dengan cara yang betul dan anda juga harus memilih ubat gigi yang betul.

*Jika masalah berarutan, adalah digalakkan untuk mendapatkan khidmat nasihat daripada pakar dan juga doktor.

Cara terbaik mengatasi NAFAS & BADAN BERBAU! — Dr. Noordin Darus

0 comments… add one

Leave a Comment