≡ Menu

Cara Menjaga Gigi

Gigi adalah salah satu anggota badan yang kita perlu jaga kerana jika gigi anda patah atau rosak, tidak akan ada gigi baru yang akan tumbuh. Akibat daripada kelalaian menjaga gigi, anda mungkin terpaksa memakai gigi palsu buat seumur hidup anda.

Sikap menjaga gigi perlu anda mulakan sekarang sebaik sahaja anda baca artikel ini dan jika anda ada anak, anda perlu ajar anak–anak anda supaya menjaga gigi mereka. Jika anda tangguh, gigi anda akan semakin rosak. [click to continue…]

{ 1 comment }

Cheap Domain

 

Beli Domain Murah Daripada NameSilo

NameSilo merupakan pendaftar domain dan pembekal web hosting yang terbesar di dunia. Terdapat lebih daripada 55 juta nama domain berada di bawah perngurusan syarikat tersebut.

Tambahan lagi, NameSilo mempunyai lebih 11 juta pelanggan yang datang dari serata dunia. Ini menunjukkan NameSilo telah berjaya meletakkan kepercayaan terhadap pelanggan nya dengan memberikan perkhidmatan yang terbaik. Di samping itu, terdapat 40 penawaran produk yang disediakan oleh syarikat demikian. [click to continue…]

{ 0 comments }

Rasulullah S.A.W bersabda “Sebarkan Walaupun Daripada Sepotong Ayatku

Jangan berkata-kata semasa azan, agar lidah tidak kelu menyebut syahadah ketika sarakatul maut.

5 perkara orang Islam patut tahu berkenaan dengan kesihatan Al-Quran ada mengajar kita menjaga kesihatan dengan membuat amalan seperti berikut: [click to continue…]

{ 3 comments }

HIJAB bamboo_girl_by_Muslim_Women

 

1. Bulu kening

Menurut Imam Bukhari, Rasullulah melaknat perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening – Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari. [click to continue…]

{ 0 comments }

 

airgaram1

 

hah admin pasti ramai antara kita yg xckup masa seharian kan..sampai xda masa nak masak yang sedap,so jalan mudah,dengan goreng telur..

tapi tahukan anda bagaimana nak tau telur tu ok ke x?hah ni ada sedikit tip cara bagaimana nak tau telur tu masih ok atau tidak..

Cara nak tahu telur segar rupanya senang jek dengan rendam telur dalam air. Bagusnya nanti bila nak masak haaaa dah boleh kurangkan risiko terkena jangkitan. Okay, lepas telur tu direndam cara seterusnya ditentukan dengan tengok kedudukan telur dalam air; [click to continue…]

{ 0 comments }